Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Koningsdag 2021 thuis met kinderen: 10x zo wordt het tóch een feestje

Koningsdag verloopt ook dit jaar helaas nog wat anders dan normaal. In verband met het Coronavirus zijn er op deze Koningsdag 2021 geen grote evenementen. Dat betekent geen vrijmarkt, geen leuke festivals en liever niet met zijn allen naar het park. Hoe maak je er dan toch een feestje van Koningsdag 2021 samen met je kinderen?

Hetzelfde zal het niet worden, maar juist in deze tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken. Daarom een paar tips om van deze Koningsdag toch een succes te maken samen.

Koningsdag 2021 met kinderen

Koningsdag is voor veel kids ieder jaar een feestje, met deze activiteiten kun je er dit jaar ook je eigen feestje van maken!

1. Verkleed je in het oranje

Ga allemaal van top tot teen in het oranje, of in het rood-wit-blauw, gehuld. Jezelf verkleden brengt je automatisch in een feeststemming!

2. Eet een Oranje tompouce

Oranje tompoucen zijn onlosmakelijk verbonden met Koningsdag toch? Dus zorg dat je ze in huis hebt om samen bij de thee of koffie een tompouce te kunnen eten. Of wil je er toch even uit? In Loo (net onder Arnhem) vind je op Koningsdag bijvoorbeeld de oranje-drive-thru waar je lopend, fietsend of rijdend doorheen mag om lekkere huisgemaakte gebakjes te halen.

3. Zing het Wilhelmus

Tussen 9:55 en 10:00 worden door heel Nederland de klokken geluid. Nederlanders worden gevraagd om om 10:00 samen het Wilhelmus te zingen, in de tuin, deuropening of op het balkon.

4. #Oranjebuiten

Tussen 10.00 en 11.00 uur roept de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) in afstemming met Jantje Beton, Scouting Nederland, YMCA, NUSO en sKBL de kinderen in Nederland op om lekker buiten te spelen. Dus ga lekker stoepkrijten, touwtje springen of voetballen op straat!

5. Doe Oud-Hollandsche spelletjes

Blikgooien, spijkerpoepen, zaklopen of sjoelen. Niets brengt je zo in de Koningsdagsfeer als een Oud-Hollands spelletje.

6. Maak een grabbelton

Grabbelen, welk kind houdt er niet van? Maak een grabbelton voor je kinderen met daarin kleine cadeautjes of verpakt snoepgoed. Laat ze bijvoorbeeld elke twee uur een keertje grabbelen. Succes gegarandeerd!

7. Versier het huis en de tuin

De vlag kan natuurlijk uit, maar misschien is het dit jaar extra leuk om de rest van het huis ook te versieren. Vlaggetjes, slingers, hang het maar op. Zo voelt het meteen als een feestje.

8. Knutsel een kroon

Knutselactiviteit? Maak een leuke kroon. Knip er eentje van vilt, karton of papier en versier hem op je allermooist.

9. Schminken

Een kat, een prinses of een dino. Schminken hoort toch een beetje bij de vrijmarkt, dus ook bij Koningsdag.

10. Eet een feestelijk diner

Sluit de dag samen af met een feestelijk diner. Misschien is er een lokaal restaurant dat een leuke actie heeft voor Koningsdag. Want de horeca kan je steun nu wel gebruiken.

https://www.jmouders.nl/7leuke-dingen-meivakantie-huis/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.