Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 27 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

7x leuke dingen doen in de meivakantie, in en om het huis

Het is meivakantie, maar de maatregelen blijven nog even van kracht. Dat betekent dat we de vakantie grotendeels in huis doorbrengen. Hoe maak je er dan toch een leuke meivakantie van?

Om je kinderen elke dag te kunnen vermaken, hebben we zeven leuke dingen om te doen op een rijtje gezet, voor in én om het huis.

Leuke dingen voor een meivakantie thuis

Met deze leuke activiteiten kom je de meivakantie wel door.

1. Eigen T-shirts ontwerpen

Haal de artist in je kind naar boven en maak samen een nieuwe collectie T-shirts. Trek een paar oude, effen shirts uit de kast en koop textielverf of textielstiften. Leef je uit met kwasten, je handen, stempels (heb je die niet in huis, denk dan aan lege wc-rollen, kurken en andere objecten waarmee je kan stempelen) en creëer zo je zelfontworpen T-shirt. Ga nog een stapje verder door de shirts een andere look te geven met een stofschaar, naald en draad en patches die je op stof kan strijken.

2. Alternatieve koningsspelen in de tuin

Helaas, de koningsspelen gingen niet door dit jaar en ook Koningsdag is in het water gevallen vanwege het coronavirus. Gelukkig kunnen jullie zelf wel een feestje van de dag (welke dag dan ook) maken! Zet een paar leuke spellen klaar en houd zo de alternatieve koningsspelen in je eigen tuin. Denk aan ringgooien, zaklopen, touwtrekken en ga zo maar door. Achteraf eten jullie natuurlijk een heerlijke oranje tompouce met z’n allen.

3. Bedenk jullie eigen verhaal

Laat het hele gezin hieraan meedoen en bedenk zo jullie eigen verhaal. Laat iemand starten met een of twee zinnen en dan gaat de beurt naar de volgende. Die verzint ook weer een of twee zinnen die passen bij het eerste deel van het verhaal en zo gaan jullie verder tot een heel verhaal ontstaat. Een persoon kan mee typen of jullie kunnen het verhaal opnemen, zodat jullie het nog eens kunnen lezen.

4. Laat opblijven en bij elkaar logeren

Lekker lang opblijven tot het donker is, is het leukste wat er is nietwaar? Helemaal als je nog wat lekkers mag eten en pas naar bed hoeft als papa en mama ook naar bed gaan. Kies een dag waarop dit kan en ga samen spelletjes doen of een film kijken. Bij mooi weer kan je een vuurkorf aansteken in de tuin en marshmallows gaan roosteren. Daarna is het nog leuker als jullie bij elkaar op de kamers mogen logeren. Bijvoorbeeld alle matrassen bij papa en mama in de slaapkamer of andersom. Of zet de tent op in de tuin als het warm is!

Tikkertje, knikkeren en elastieken: dit leren je kinderen van buitenspelen

5. Kliederen met verf en scheerschuim

Kinderen houden van kliederen, wij ouders vaak iets minder. Om je kids een plezier te doen laat je ze toch een ochtendje lekker kliederen met verf en scheerschuim, maar dan gewoon in de badkamer! Kleren uit en kliederen maar. Er is zelfs speciale verf voor onder de douche te koop. Zijn ze klaar? Dan zet je de douche aan en is alles, inclusief kids, zo weer schoon.

6. Vliegers maken

Meer dan touw, plastic zakken en wat takken heb je niet nodig. Verzamel alle benodigdheden en knutsel je eigen vlieger in elkaar. Het leukste is natuurlijk als je de (vuilnis)zak mooi versiert. En dan naar buiten, doe dit op een winderige dag, en de vliegers omhoog laten vliegen.

7. Een eigen winkel runnen

Laat je kind een eigen winkel runnen! Ruim samen met je kinderen al het speelgoed op dat ze niet meer gebruiken en verkoop het via Marktplaats. Leer ze een advertentie aan te maken en een verkoopprijs in te schatten. Zo leren ze om anderen blij te maken met iets waar zij op uitgekeken zijn én verdienen ze er nog wat aan ook.

https://www.jmouders.nl/knutselen-met-dingen-uit-de-natuur-of-eigen-tuin/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.