Demi de Boer
Demi de Boer School 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De tiende editie van de Koningsspelen heeft het thema ‘Voel Je Fit’

Koning Willem-Alexander is weer bijna jarig en dat betekent dat de Koningsspelen voor de deur staan. De Koningsspelen zullen dit jaar op vrijdag 22 april gevierd worden op ongeveer 6.000 basisscholen. Het thema van dit jaar is ‘Voel Je Fit’. Dit thema zal op verschillende manieren terug komen tijdens deze feestelijke dag.

De Koningsspelen worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. De basisscholen mogen de dag zelf indelen, maar er staan een aantal dingen centraal. De meeste scholen beginnen namelijk met het feestelijke Koningsontbijt, gevolgd door sportieve activiteiten.

Voel je fit

De tiende editie van de Koningsspelen staat in het teken van ‘Voel Je Fit’. De kinderen worden dit jaar uitgedaagd om fit te worden. Als je fit bent, voel je je namelijk fijner en is alles leuker, zegt de organisatie. Daarom hebben zij ook een online Doe-Pakket samengesteld voor de kinderen. Met hierin onder andere een placemat, spelletjes, een kleurplaat en Ontbijtbingo. Ook is er een Voel Je Fit Spel gemaakt, waarmee de klas een prijs kan winnen.

Koningsontbijt

Het Koningsontbijt wordt al tien jaar in samenwerking met Jumbo georganiseerd. “Een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Dat Jumbo dit in de afgelopen tien jaar mogelijk heeft gemaakt voor bijna tien miljoen kinderen, is echt heel bijzonder”, aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Dit jaar zullen bijna één miljoen kinderen worden verwend met een feestelijke en gezond Koningsontbijt. Dit ontbijt voldoet aan de richtlijnen van de ‘schijf van vijf’ van het Voedingscentrum. Het pakket zal bestaan uit volkoren brood en crackers, halvarine, smeerkaas, 100% pindakaas, fruitspread, appelstroop, gekookte eieren, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer, wortels en melk. Smullen maar!

Het Koningsspelenlied

Dan is er nog, niet te vergeten, het Koningsspelenlied. Kinderen voor Kinderen maakt elk jaar een nieuw nummer, met daarbij een videoclip en een dansje. Dit kunnen de klassen oefenen en op de Koningsspelen met elkaar zingen en dansen.

Dit jaar is de FitTop10 het Koningsspelenlied, speciaal voor de tiende editie van dit feest. Als jouw kind het op school oefent, zul je het vast al hebben gehoord. Het liedje sluit uiteraard aan op het thema ‘Voel Je Fit’, maar het bevat ook nog eens teksten uit alle negen voorgaande nummers. Dans en zing dus gezellig mee op de herkenbare teksten van de FitTop10. Je kunt hier alvast oefenen om je kind te verrassen met je dansmoves.

Bezoek

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zullen de Koningsspelen dit jaar openen op de Brede School Poptahof in Delft. Zij zullen na het Koningsontbijt, het startsein van de Koningsspelen geven. Vervolgens zullen zij verschillende sportactiviteiten bezoeken op het schoolplein.

https://www.jmouders.nl/10-x-originele-en-kindvriendelijke-vrijmarkt-kraampjes-voor-koningsdag/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.