Redactie
Redactie Eten en Voeding 1 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Kunnen kinderen als ze melk drinken beter volle melk drinken? Volgens dit onderzoek wel!

Kinderen tot zes jaar oud kunnen mogelijk beter volle melk dan halfvolle melk drinken, blijkt uit Canadees onderzoek. Juist de kinderen die voor vol in plaats van halfvol kiezen, hebben op latere leeftijd minder kans op obesitas of overgewicht.

Vol beter dan halfvol?

Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition. Voor de studie werden ruim 2.700 jonge kinderen onderzocht. Kinderen die van hun ouders volvette melk krijgen, hebben later vaak een lager BMI (Body Mass Index) dan kinderen die halfvolle melk krijgen.

Minder snel honger

Kinderen die volle melk drinken lopen een drie keer lager risico op obesitas of overgewicht dan kinderen die halfvolle melk drinken. Volgens de onderzoekers is een mogelijke verklaring dat kinderen die volle melk drinken minder snel honger krijgen. Hierdoor zullen ze minder snel een tussendoortje met veel calorieën eten.

Vitamine D-tekort

Daarnaast hadden de kinderen die voor de volle variant van melk kozen, een hoger vitamine D-gehalte. Bij de halfvolle melk drinkende kinderen was er in een aantal gevallen juist sprake van een vitamine D-tekort. Dit komt waarschijnlijk doordat vitamine D zich oplost in vet en niet in water.

Moet melk?

Bron: NU / The Telegraph

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.