Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 1 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Janne: ‘De laatste keer seks met mijn man… ik kan het me niet herinneren’

Als je al heel lang samen bent en je hebt kinderen, dan raakt de sleur er wel eens in. Zo ook bij Janne en haar man, die al 18 jaar samen zijn en vier kinderen hebben. Janne: “We raken het contact met elkaar soms helemaal kwijt. Ik heb ook echt geen idee wanneer we voor het laatst seks hadden.”

Janne (35): “We zijn al jaren samen, mijn man en ik. Toen ik 17 was leerde ik hem kennen tijdens het uitgaan in de zomer. We zaten op verschillende scholen, maar hadden gezamenlijke vrienden. Het was een geweldige zomervakantie, met heel veel seks… We waren straalverliefd. En die verliefdheid sloeg om in liefde. We groeiden samen op, gingen samenwonen, we trouwden en hebben inmiddels vier kinderen.

Het is hartstikke gezellig met al die kinderen om ons heen, maar door alle drukte en hun levens, raken mijn man en ik elkaar af en toe wel kwijt. We leven soms zo langs elkaar heen, dat we dagen niet tegen elkaar praten. Of nou ja, wel tegen elkaar: “Smeer jij vandaag het brood? Wie brengt Max naar zwemles? Haal jij Puck van de opvang?”. Dat soort gesprekken voeren we, maar echt met elkaar praten, die diepgaande gesprekken zoals we vroeger hadden, die hebben we niet meer.

Ik heb echt geen idee wanneer we voor het laatst seks hebben gehad

Na een lange dag werken en zorgen voor de kinderen, ploffen we op de bank. We Netflixen een beetje en praten wat over werk en dan gaan we naar bed. En nu kan je denken: dan neem je daar nog even de tijd voor elkaar, maar nee. Negen van de tien keer ligt er een kind in ons bed, tussen ons in. En vaak zijn we zo moe, dat niemand nog zin heeft om een move te maken.

En zo komt het dat ik het me niet eens kan herinneren wanneer we voor het laatst seks hebben gehad. Ik weet het oprecht niet meer… We hebben het altijd heel fijn gehad tussen de lakens, en nog steeds, als er geen kind bij ons ligt tenminste. Maar dat is een enkele keer. Ik denk 1 keer in de 2 maanden? Als ik dit zo zeg, dan vind ik dat wel heftig. Het is namelijk niet alleen zo dat we geen seks meer hebben, we groeien sowieso uit elkaar. Het contact is soms helemaal weg.

Ook het fysieke contact, zoals een knuffel of aanraking overdag. We lopen gewoon letterlijk langs elkaar heen omdat we met andere dingen bezig zijn. Ik doe mijn verhaal hier, omdat ik me niet kan voorstellen dat anderen dit niet zo ervaren. Niet voor niets worden die eerste jaren met kinderen tropenjaren genoemd toch? Of heeft dat niets te maken met seks en je relatie?

We leken wel een stel tieners in dat hotel

In ieder geval weet ik wel dat ‘we’ er nog zijn. Laatst gingen we eindelijk eens een weekend weg samen en wat was dat fijn! We hadden volledig de tijd voor elkaar en dat leverde weer die heerlijke gesprekken op. Urenlang hebben we gepraat, zonder dat we gestoord werden. Ja, door de ober, of we nog wat te eten of drinken wilden. Dat was echt even genieten. En daarna, in de hotelkamer, vonden we elkaar ook weer. Het was als vanouds en we hielden niet op. We leken wel weer een stel tieners.

Eenmaal thuis sloop na een tijd de sleur er wel weer in, maar die momenten samen zijn heel waardevol, hebben we geleerd. We hebben dan ook besloten om in ieder geval twee keer per jaar een weekend weg te gaan samen. Zonder kinderen. Om volledig de tijd voor elkaar te hebben en bevestigd te krijgen dat we nog steeds heel verliefd op elkaar zijn.”

Deze moeder legt uit: ‘Ik laat mijn kind naar seks-scènes kijken in films’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.