Lekker voor de kids! #2 hotdogs in een krokant jasje (pretzel-dogs)

Elke week delen we een nieuw recept met je dat super geschikt is voor kids. Zo stouw je zelf bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: pretzel-hotdogs!

Inspiratie is soms ver te zoeken als je élke avond weer een gezonde én gevarieerde maaltijd op tafel moet hebben staan voor de kids. Wij helpen je een handje door wekelijks onze favo recepten voor kinderen met je te delen.

Pretzel-hotdogs

Vorige week deelden we een recept om gezonde bloemkoolpannenkoeken te maken voor de kleintjes. Het recept dat we vandaag met je delen is geschikt om samen te maken en

Ingrediënten
Voor 6 van deze overheerlijke pretzel-dogs heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 400 gram kant-en-klaar pizzadeeg
– 1 ei, losgeklopt
– 6 hotdog-worstjes
– Grof zout, bijvoorbeeld Maldon
– 120 gram baking soda

Bereiding van de pretzel hotdogs
Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Zet een pan met kokend water op en voeg daar beetje bij beetje de baking soda aan toe. Het is belangrijk om dat beetje bij beetje te doen zodat de pan met kokend water niet overstroomd.

Snijd het pizzadeeg in 6 repen en rol deze uit op het aanrecht op een laag bloem (want je wilt niet dat het vastkleeft). Rol ze zodanig uit dat je zeker weet dat de hotdogs erin passen. Giet de hotdogs af en zorg ervoor dat deze niet te nat zijn. Rol ze in een reepje deeg en zorg ervoor dat dit goed vastzit.

p.s. je kunt de hotdogs natuurlijk vervangen voor vega hotdogs. Wil je het echt helemaal gezond doen? Vervang de worstjes dan voor wortels!

Dompel de pretzel-dogs onder in de pan met kokend water (en dit deel doe je uiteraard zelf) en dip ze 30 seconden onder water. Dit gaat het makkelijkst met een schuimspaan. Als je ze eruit haalt leg je de pretzel-dogs op een bakplaat (bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met ei en strooi er zout overheen. De hotdogs moeten nu nog circa 15 minuutjes in de oven bakken.

Maak het af met een lekkere mosterdmayo-saus (te koop in de supermarkt of meng zelf wat mosterd door de mayonnaise).

Op zoek naar meer van dit soort kids-proof gerechten? Neem dan een kijkje op de website van Culy.

Reageer op artikel:
Lekker voor de kids! #2 hotdogs in een krokant jasje (pretzel-dogs)
Sluiten