Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 25 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Zuid-Holland

Ook al is de zomervakantie alweer een tijdje voorbij, een leuk uitje met het gezin is nooit een verkeerd idee. Omdat het weer nog alle kanten op kan gaan, hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin. Deze keer is de provincie Zuid-Holland aan de beurt.

Hier zit zeker weten wat leuks tussen voor jouw gezin.

Binnen of buiten?

Net wanneer je denkt dat de zomer voorbij is, wordt het weer zonnig en krijgen we weer fijne temperaturen. Niet dat we daar nou zo verbaasd over zijn, want in ons kikkerlandje weet je maar nooit wat je kan verwachten wat betreft het weer. Maar het is wel die periode dat je niet goed weet of je nou binnen of buiten wat leuks wilt doen met het gezin.

Geen zorgen, wij gaan je daarbij helpen. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Zuid-Holland.

De leukste buitenactiviteiten in Zuid-Holland

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Zuid-Holland vermaken je kinderen zich uren.

1. Diergaarde Blijdorp

Van dierentuinen krijgen kinderen nooit genoeg. Neem ze daarom een keer mee naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Ze zullen hun ogen uitkijken door alle dieren die er rondlopen of zwemmen: gorilla’s, haaien, ijsberen, panda’s, leeuwen, giraffen, olifanten, tijgers, en nog veel meer.

2. Strand

Oké, het is misschien te koud om echt te gaan zwemmen, maar het strand is altijd een goed idee, toch? Zuid-Holland heeft prachtige stranden, zoals Scheveningen of Noordwijk. Neem speelgoed mee voor de kinderen en pak die laatste zonnestralen nog even lekker mee.

3. Duinrell

Ga gezellig nu het nog kan een dagje naar het pretpark Duinrell in Wassenaar, waar je kinderen al hun energie kwijt kunnen. Met onder andere de achtbanen, waterspin, rodelbaan, botsauto’s, kikkerrat, het schip en de botsboten is er voor iedereen wat wils.

4. Madurodam

Als je nog niet met je kids naar Madurodam in Den Haag bent geweest, is dat zeker een aanrader. Voor je kinderen is het natuurlijk hartstikke leuk om alles in het klein te zien en ze kunnen ook nog zelf aan van alles meedoen, zoals windenergie opwekken of met water spelen.

5. Avonturenboerderij Molenwaard

Als het weer meezit, is het hartstikke leuk om met je kinderen naar Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers te gaan. Zo is er een blotevoetenpad, trekkerbaan, kun je bootje varen, je eigen moestuin verzorgen, polderspelen en natuurlijk dieren kijken.

De leukste binnenactiviteiten in Zuid-Holland

1. Maritiem Museum

Vinden jouw kinderen de scheepvaart interessant? Neem ze dan eens mee naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Verken samen de wereld van schepen en de maritieme geschiedenis in dit interessante museum.

2. Museon

Stellen jouw kinderen om de haverklap vragen over van alles en nog wat? Zijn ze nieuwsgierig naar de wereld om hen heen? Neem ze dan mee naar het Museon in Den Haag. Hier kunnen ze alles kunnen ontdekken over wetenschap, technologie en cultuur.

3. Tikibad

Als het te koud is om de hele dag in een pretpark rond te lopen, kun je er ook voor kiezen om alleen naar het toffe zwembad van het pretpark te gaan. Het Tikibad is het grote zwembad van Duinrell en kinderen kunnen zich daar urenlang vermaken door middel van alle zwembaden en glijbanen.

4. FunZone

Moeten je kinderen echt even hun energie kwijt? Ga dan samen met ze naar FunZone in Delft. Dit indoorspeeltuin heeft verschillende speelpleinen met allerlei attracties, klimtoestellen en leuke spellen, waardoor je kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

5. Youseum

Waar we een paar jaar geleden nog nooit erover hadden gehoord, kunnen onze kinderen nu niet meer zonder: TikTok. In het Youseum in Leidschendam gaat het om dé social media experience, waar je kids de beste foto’s en filmpjes van zichzelf kunnen maken.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Friesland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.