Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Groningen

Voor veel kinderen zit de zomervakantie er inmiddels alweer op, maar in het noorden hebben ze nog een weekje tegoed. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin, met deze keer de provincie Groningen als uitgangspunt.

Met onze tips krijgen je kids nog een hele leuke laatste week.

Samen eropuit

Het weer is de laatste weken relatief opgeknapt, met een aantal buien als uitzondering. Helaas lijken de voorspellingen voor deze week wat minder zonnig, maar je weet het natuurlijk maar nooit in Nederland. Als jouw kinderen deze week nog vakantie hebben, wil je misschien graag nog even samen eropuit.

Misschien baal je ervan dat de laatste vakantieweek is aangebroken, maar er is in een week nog tijd genoeg om leuke dingen te doen met je kids. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnen- als buitenactiviteiten. Deze week is de provincie Groningen aan de beurt.

De leukste buitenactiviteiten in Groningen

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Groningen doe je je kinderen zeker een plezier.

1. Zeehondencentrum

Gaan jouw kinderen graag naar de dierentuin? Probeer dan eens wat anders en ga met ze naar het Zeehondencentrum in Pieterburen. Je kinderen leren daar alles over zeehonden en hun leefwereld en wie weet spotten jullie er ook nog een paar in het wild.

2. Het Zuidlaardermeer

Als het weer het toelaat is het Zuidlaardermeer in Zuidlaren enorm leuk om als gezin heen te gaan. Je kunt er zwemmen, wandelen, varen, windsurfen, suppen, kanoën of zeilen. Of gewoon lekker zonnen natuurlijk. Voor ieder wat wils dus!

3. DoeZoo

Waar je normaal gesproken in een dierentuin alleen mag kijken naar de dieren, mag je in DoeZoo in Leens een stuk meer. Daar mag je namelijk kijken, voelen, ruiken en zelfs proeven. Durven jouw kinderen insecten te aaien? Of nog enger, een vogelspin op hun arm laten lopen?

4. Park Nienoord

Ga samen als gezin erop uit en laat je kinderen hun energie kwijtraken in familiepark Nienoord in Leek. Er zijn meer dan tachtig speeltoestellen en attracties, denk aan een reuzenglijbaan, speelpaardjes, een tractor, een springkussen, een doolhof en er is zelfs een helikopter.

5. Blotevoetenpad

Voor dit uitje moet je het wel goed vinden dat je kinderen (en jij als je ook meedoet) vies worden, maar plezier zullen ze gegarandeerd hebben bij het blotvoetenpad in Opende. De schoenen en sokken gaan uit en bewandel samen het pad met hindernissen.

De leukste binnenactiviteiten in Groningen

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Groningen vermaken je kinderen zich uren.

1. Ballorig

Is het slecht weer buiten? Geen zorgen, in de indoor speeltuin Ballorig in Groningen vermaken je kinderen zich ook uitstekend. Kinderen kunnen hier klauteren, klimmen, glijden, spelen en heel veel plezier maken.

2. Aventurepark Waddenfun

Houden jouw kinderen wel van een uitdaging? Neem ze dan een keer mee naar het Adventurepark Waddenfun in Hoorn. Dit grote klimpark is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Met meer dan 300 meter ziplines en 45 bruggen kan je kind de uitdaging aangaan.

3. LEGiO-Mueum

Als jouw kinderen van lego houden kan je ze met dit uitje niet blijer maken. In het LEGiO-Museum in Grootegast waan je je in een echt legowereld. Je kunt naar mooie legocreaties kijken, maar je kinderen kunnen ook zelf aan de slag gaan met het vele lego dat beschikbaar is.

4. Dinopark

In het Dinopark op landgoed Tenaxx in Wedde kunnen je kinderen op avontuur gaan. Ze leren van alles over de dino’s en hun tijdperk en daarnaast kun je meer dan dertig dino’s spotten. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken.

5. Jump XL

Ook al zitten we nu aan het eind van de vakantie, de kans is groot dat je kinderen alsnog genoeg energie hebben. Te veel naar jouw idee? Neem ze dan mee naar Jump XL in Groningen. Door de trampolines en het hindernissenparcours kunnen ze helemaal hun energie kwijt.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Limburg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.