Ruth Oei
Ruth Oei Vrije Tijd 26 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

5x de leukste, minder bekende, pretparken die binnenkort weer opengaan, of zelfs alweer open zijn!

Het is zover, Nederland gaat langzaamaan weer open. Van horeca, pretparken en musea tot bioscopen en theaters, aangepast volgens de corona-maatregelen, openen zij (binnenkort) weer hun deuren.

Maar ook – en dat is extra fijn voor alle ouders met (jonge) kinderen: de pretparken gaan dus ook weer open. Sommige zijn inmiddels voorzichtig weer opengegaan en andere wachten tot begin juni, maar feit blijft, het wachten op pretpark-vertier is nagenoeg voorbij!

De leukste -minder bekende- pretparken op een rij

1. Sprookjeswonderland in Enkhuizen

In de Kop van Noord-Holland bevindt zich dit gezellige, kleinschalige pretpark voor alle ouders met kleine kinderen. Vanaf 2 juni kun je hier weer terecht voor een wandeling door het sprookjesbos, een treinritje door het wonderland maar ook voor allemaal leuke activiteiten waar peuters en kleuters de hele middag zoet mee zijn. Fijne bijkomstigheid voor de ouders is de bereikbaarheid, het parkeergemak en de aantrekkelijke toegangsprijzen (11,50 euro per persoon en parkeren is gratis).
Sprookjeswonderland, Kooizandweg 9, Enkhuizen

2. Pretpark de Valkenier in Valkenburg aan de Geul

Het kan een stukje rijden zijn als je niet in Limburg woont, maar het is meer dan de moeite waard. Leuke attracties voor zowel jonge als iets oudere kinderen en het ligt in een prachtige bosrijke omgeving. De attracties zijn enorm divers – van de hindernissen op het ‘blotevoetenpad’ tot de achtbaan of de waterglijbaan. Zeker gezien de laatste activiteit is het meenemen van een handdoek en droge kleding geen slecht idee. De Valkenier is sinds 20 mei jongstleden weer geopend.
Pretpark de Valkenier, Koningswinkelstraat 53, Valkenburg aan de Geul

3. Klimpark Fun Forest, op de grens van Amsterdam en Amstelveen

Als je oudere kinderen hebt die ook nog eens dol zijn op avontuur, dan is dit klimbos in het Amsterdamse Bos het perfecte middagje uit. Hoog in de bomen klimmen en klauteren, en ze kunnen kiezen uit negen verschillende parcours. Maak je geen zorgen, ze zitten goed vast! Als je dan toch in het Amsterdamse Bos bent, zijn het Kabouterpad (voor de kleintjes) en de grote speelvijver een aanrader. Je hoeft voorlopig dus niet naar huis. Fun Forest is inmiddels alweer geopend en zit trouwens ook in Almere, Venlo en Rotterdam.
Fun Forest, Bosbaanweg 3, Amstelveen

4. Linnaeushof in Bennebroek, op de grens van Heemstede

Ik vermoed dat de meesten van ons als kind wel eens in deze ‘grootste speeltuin van Europa’ zijn geweest en daar met veel plezier aan terugdenken. Deze speeltuin is groot, héél groot, maar heeft een gezellige sfeer en een goede verdeling tussen het speelgedeelte voor de kleintjes en daar waar de oudere kinderen zich kunnen vermaken. Er is ook een buiten-zwemparadijs en een binnengedeelte waar de kinderen kunnen spelen mocht het gaan regen. De Linnaeushof ligt vlakbij Haarlem en is vanaf 27 mei weer geopend voor het publiek.
Linnaeushof, Glipperweg 4c, Heemstede

5. Mini Mundi in Middelburg

Dit attractiepark in Zeeland, dat onderdeel is van Zep Vrijetijdspark Middelburg, heeft een binnen- en buitenspeeltuin én een pretpark met leuke attracties. Daarnaast is miniatuurpark Walcheren (denk aan een kleinere variant van Madurodam) overgegaan in Mini Mundi, dus een triple whammy voor het hele gezin! Vanaf 2 juni is Mini Mundi weer geopend.
Mini Mundi, Podium 35, Middelburg

Nog meer pretpark-vertier vind je hier:

Belangrijk:
Voor alle pretparken in het algemeen geldt, vanwege de coronamaatregelen moet je vooraf online reserveren en/of een kaartje kopen. Sowieso raden wij je aan om de website van de desbetreffende attractie goed te bestuderen.

Gezien de maatregelen omtrent COVID-19 is het van belang dat je rekening houdt met de adviezen van het RIVM en de maatregelen die de komende maanden zullen gelden, waaronder de anderhalve meter afstand regel.

Meer erop-uit tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.