Laura Saija
Laura Saija Ouders 25 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

14 makkelijke manieren om een leuke, speelse moeder te zijn

Kinderen herinneren zich niet hoe netjes het huis was, ze herinneren zich hoe leuk ze het hadden. Een uitspraak die ik steeds vaker voorbij zie komen op social media. Natuurlijk herinneren kinderen zich niet dat je elke dag alles netjes opgevouwen in hun kast legt, ze herinneren zich de leuke moeder die je was.

Toch is er een kanttekening, want die was moet toch gedaan worden en die vaatwasser ruimt zichzelf niet uit. Je kunt vaak niet je hele dag met de kinderen spelen, ook al zou je dat zo graag willen. Gelukkig is er een manier om beide te combineren.

Leuke, speelse moeder

Je kunt toch op een makkelijke manier die leuke, speelse moeder zijn en toch het huis aan kant hebben. Het zit hem namelijk vaak in de kleine momenten. En juist deze momenten herinnert je kind zich. Het zijn een soort rituelen of tradities die je erin kunt houden.

Dit zijn vijftien manieren om een leuke, speelse moeder te zijn. Ook naast het huishouden.

1. Een spontaan dansfeest

Simpeler kan het bijna niet. Zet het favoriete liedje van je kind op en dans erop los. Het is nog leuker om het van tevoren niet aan te kondigen. Zo hou je de spontaniteit er lekker in.

2. Een kussengevecht

Eens in de zoveel tijd een kussengevecht voor het slapen gaan kan geen kwaad. Zeker als jullie elkaar die dag weinig gezien hebben of als er minder leuke dingen gebeurd zijn.

3. Stoepkrijten

Doe je eigenlijk wel eens mee als de kinderen gaan stoepkrijten? Het kan een mooi momentje zijn om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd een gezellig kletsmoment te hebben met de kinderen.

4. 15.00 uur: thee met koekjes

Het hoeft natuurlijk niet precies 15.00 uur te zijn en de koekjes kunnen ook vervangen worden door iets anders, maar een gezellig theemoment is echt iets dat de kinderen zich gaan herinneren.

5. Picknicken

Is het mooi weer? Neem dan de lunch of het avondeten mee naar buiten en eet het op in de natuur. Picknicken een gedoe? Nee, hoor. Het hoeft niet eens veel extra werk te zijn. Iedereen gewoon een bakje pasta mee naar het park in de buurt of aan het water.

6. Speel een spel in het park

Hebben jullie al een ‘familiesport’? Of het nou handbal, cricket of jeu de boules is, zorg dat je het eens in de zoveel tijd herhaalt al je in het park bent met z’n allen. Een leuke traditie en aandenken die je kind zal onthouden.

7. In de regen spelen

Gekke, speelse moeders zijn niet bang om nat te worden. Een paar druppels regen kunnen echt geen kwaad dus ren, dans, speel en doe een gek in de regen.

8. Grappige selfies maken

Neem eens in de zoveel dagen een momentje om een grappige selfie te maken met je kind. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat maar om de lol die jullie op het moment samen hebben tijdens het maken.

9. Bouw mee aan het zandkasteel

Als je dan toch al op het strand zit, bouw dan ook eens mee aan een zandkasteel met de kinderen. Als leuke, speelse moeder kun je best eens je handen vuil maken.

10. Bewonder de wolken

Kijk eens samen naar de lucht, er zijn vast genoeg wolken te zien. Zien jullie ook dieren en gezichten in de wolken? Of misschien wel een hartje?

11. Ren door de sproeier heen

Durf jij nog snel onder de sproeier door te rennen voordat hij weer de andere kant op beweegt? Degene die het minst nat wordt wint!

12. Een avondwandeling

Na het eten is het een heerlijk moment om een rondje te wandelen. Tijdens deze wandeling kunnen jullie lekker bij anderen naar binnen kijken en het interieur bekritiseren of juist inspiratie opdoen. Ook met kleine kinderen is dit heel gezellig.

13. Beautyavond

Zeker leuk om te doen met zowel een dochter als een zoon. Maskertje, nagellakje en als klap op de vuurpijl een hoofdmassage aan elkaar geven. Kinderen vinden dit al van kleins af aan een leuke activiteit.

14. Voorlezen

Hier kun je al bij baby’s mee beginnen en hier kun je zeker mee door blijven gaan bij oudere kinderen. Soms is het gewoon even fijn om voorgelezen te worden, in plaats van zelf lezen.

Zo stimuleer je spelenderwijs de ontwikkeling van je baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.