Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Opvoeden 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zegt de lievelingskleur van je kind over zijn karakter

Iedereen heeft wel een kleur waar de voorkeur naar uitgaat. En zeker als je jong bent. Maar wist je dat een lievelingskleur ook iets zegt over je persoonlijkheid?

Lievelingskleur

Wat is jouw lievelingskleur? Er bestaat een zogenaamde kleurentheorie. Maureen Healy geeft in haar boek The Emotionally Healthy Child meer uitleg de kleurentheorie. Deze houdt in dat kinderen aangetrokken worden tot kleuren die ze op emotioneel vlak op dat moment nodig hebben. Benieuwd? Dit zegt de favoriete kleur van jouw kind over hem of haar:

1. Roze

Kinderen die roze als lievelingskleur hebben, zijn volgens de theorie nieuwsgierig en speels. Tijdens het spelen laten ze hun fantasie de vrije loop.

2. Geel

Kinderen die houden van de kleur geel, zijn fantasierijke denkers. Maar ze zijn niet per se dromers: ze houden namelijk ook van structuur, organiseren en goed plannen.

3. Oranje

Is de lievelingskleur van jouw kind oranje? Dan is jouw kind erg sociaal. Jouw zoon of dochter vindt het over het algemeen erg leuk om veel aandacht te krijgen en in de belangstelling te staan.

4. Rood

De kleur rood wordt in verband gebracht met een sterke wil. Kinderen die van de kleur rood houden weten echt wat ze willen in het leven. Vaak hebben deze kinderen ook een extravert karakter.

5. Paars

Jij hebt een creatieveling in huis! Jouw kind is gewend out of the box te denken en komt vaak met nieuwe ideeën en oplossingen. Daarnaast is je kind ook dol op tekeningen, zingen of een instrument bespelen: zolang hij of zij maar creatief bezig is.

6. Blauw

Kinderen die van de kleur blauw houden zijn over het algemeen een stuk kalmer. Je zou kunnen stellen dat ze wat introverter zijn. Ze hebben vooral een serene uitstraling en komen heel relaxed over op anderen.

7. Zwart

Draagt jouw kind vaak zwart? OF is het een kleur die hem of haar fascineert. Deze kleur staat binnen de kleurentheorie niet per se in een positief daglicht. Het wordt dan ook geassocieerd met een chagrijnige persoonlijkheid. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: het wordt vaak ook gezien als een teken van gevoeligheid.

8. Groen

Als je kind het liefst voor de kleur groen kiest, is hij of zij dol op affectie. Je zoon of dochter houdt van knuffelen en kusjes geven. Bovendien legt je kind al gauw even een hand op je schouder of tikt je aan om je aandacht te krijgen. Aanraking geeft ze een veilig gevoel.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.