Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Vrije Tijd 14 aug 2018
Leestijd: 4 minuten

Logeerpartijtje houden: leuke activiteiten en lekkere snacks om het een feest te maken

‘Mam, pap, mogen Lars en Lara blijven slapen?’ Als je kind dit ooit al een keer gevraagd heeft, weet je dat gezellig blijven slapen zoveel meer betreft dan extra beddengoed klaarleggen en de tafel voor meer personen dekken. Nee, slaapfeestjes of logeerpartijtjes zijn legendarisch. Wellicht herinner jij er nog een paar uit jouw jeugd. Met de volgende tips wordt een logeerpartijtje houden voor je kind voortaan een groot feest.

Logeerpartijtje houden? Een aantal toffe ideeën op een rijtje

Bedjes voor de Barbiepoppen

Omdat barbiepoppen ook slaap nodig hebben. 😉 Normaal gesproken sleept je kind de poppen al overal mee naartoe, dus een eigen bed mag op dit slaapfeestje ook niet ontbreken. Neem een hangende schoenopberger die je normaal gesproken aan de deur hangt en stop in ieder vakje een barbiepop. Voila, ze hebben hun eigen bedje! Zo kunnen de kids gezellig de barbies instoppen voor het slapengaan.

Zelfgemaakte pizza

Koop een kant-en-klare bodem en beleg die met alles waar de kids van houden. Bijvoorbeeld tomatensaus, ananas, ham en extra kaas voor een pizza Hawaii. Wil je er een lekker culinair hoogstandje van maken, waar jij ook met de andere volwassenen van kan genieten? Check dan deze tips voor de beste zelfgemaakte pizza.

Armbandjes maken

Vriendschapsarmbandjes zijn nog steeds hartstikke hip. In plaats van een setje te kopen, kunnen de kinderen ook zelf een armbandje maken voor elkaar. Dit is een stuk specialer, omdat de armbandjes echt uniek zijn én met liefde gemaakt voor de ander. Bovendien houd jij je zo wel even zoet. Verzamel hiervoor allerlei benodigde knutselspullen zoals kralen, touw, een schaar, sluitinkjes enz. Laat de kinderen aan de hand van stap- voor stap tutorials uit een boek of op YouTube, armbandjes maken en doe zelf ook mee. Zo houd je een oogje in het zeil dat alles veilig verloopt en wie weet ontvang je zelf ook een paar vriendschapsarmbandjes van de kinderen.

Films kijken

Zet de popcorn, chocola, snoep, frisdrank en alle andere lekker snacks maar vast klaar! Maak er een echte filmavond van zoals de kinderen normaal ook in de bioscoop zouden beleven. Selecteer alvast een aantal films op Netflix waar ze uit kunnen kiezen om die avond te kijken.

Samen lipgloss maken

De simpelste manier om veilige/eetbare lipgloss te maken: met wat harde kokosolie en limonadepoeder (zoals die van cool-aid) door elkaar. Maak de kleur goed intens en laat het lipglossmengsel vervolgens in een glazen lipglosspotje opstijven in de koelkast. Tadaa, zo heeft iedereen z’n eigen gepersonaliseerde lipgloss.

LEES OOK: Vriendinnetje blijven slapen

Pannenkoeken buffet

Je kunt vantevoren kant-en-klaar pannenkoeken in huis halen, of je bakt zelf een hele stapel pannenkoeken. Dek de tafel met een mooi tafelkleed en serveer alle ingrediënten in leuke schaaltjes en borden. je kunt uitpakken met alles wat jullie normaal gesproken al gewend zijn om te eten op de pannenkoeken en nog extra’s toevoegen zoals marshmallows, m&m’s, popcorn, ananas en nog meer lekkers. Het is tenslotte feest!

Kussenslopen versieren

Koop goedkope sets witte kussenslopen. Met watervaste stiften kunnen de kinderen hun eigen kunstwerkjes tekenen op de kussenslopen.

Een fort bouwen

Van dekens en kussens en knuffels kun je de meest cosy forten bouwen. Laat alle kinderen meehelpen. Laat ze na het opbouwen gezellig relaxen, kletsen en films kijken in hun eigen gebouwde fort. Als je de slaapzakken en/of matrassen ook onderdeel maakt van het fort, kunnen ze gezellig een logeerpartijtje houden in de woonkamer.

Foto speurtocht

Maak een lijstje met allerlei vage hints naar items die de kinderen vast in huis kunnen vinden. Denk aan: ‘iets dat beweegt’, ‘iets zwarts’, ‘iets met wielen’ en ‘iets waar je van houdt’. Laat de kinderen een speurtocht houden door het huis en van alle items die ze op de lijst kunnen vinden, een foto maken met hun mobieltje. Vervolgens kunnen ze dat voorwerp van hun lijstje afstrepen. Bedenk een leuke prijs voor degene die het eerst klaar is. En een leuke troostprijs voor de rest.

Matchy-matchy

Geef de kids allemaal matchende pyjama’s om die nacht in te slapen. Dit hoeft niet eens heel duur te zien als je pyjama’s inslaat bij budget retailwinkels zoals de Zeeman, Action of Primark. Wel even van tevoren de maat checken bij de ouders. Met die matchende pyjama’s vergroot vast en zeker het groepsgevoel!

Vraag en antwoord bal

Schrijf met een watervaste stift vragen op een oude bal. Laat de kinderen in een kring zitten en de bal naar elkaar overgooien/rollen. Degene die de bal heeft mag een vraag op de bal hardop voorlezen en de vraag dan beantwoorden.

Logeerpartijtje houden: overige leuke dingen om te doen:

– Twister
– Doen, durf of de waarheid
– Een Photo Booth maken en leuke foto’s schieten van de kids met allerlei maskers
– Een beauty behandeling inclusief maskertjes en nagels lakken

https://www.jmouders.nl/kamer-delen-lessen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.