Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Feestdagen 18 mrt 2024
Leestijd: 5 minuten

8 makkelijke paasknutsels die er geweldig uitzien

Goede Vrijdag geeft het startsein voor een heerlijk lang paasweekend aan het einde van maart. En dat betekent: paasknutselen met de kinderen! Zelfs als je vindt dat je zelf niet goed kan knutselen, zijn deze makkelijke knutsels voor Pasen écht heel simpel om te maken. Sowieso zullen je kinderen gegarandeerd een tijdje zoet zijn met deze gezellige knutselwerkjes. Dat alleen is al een reden om er eentje te proberen, nietwaar?

Wat heb je nodig voor deze makkelijke knutsels voor Pasen? Wat je ook maar kan vinden in de kast! Papier is natuurlijk handig, net als lijm en andere knutselspullen zoals een schaar en stiften. Maar kijk ook eens in de keukenkastjes, want met droge bonen of pasta kun je ook heel creatief zijn. Vergeet de lege wc-rollen niet, waarmee je in no time een gezellig paashaasje in elkaar flanst. En ten slotte kun je ook nog droogbloemen, bladeren of takjes van buiten gebruiken voor deze makkelijke werkjes om te knutselen met Pasen.

Makkelijke knutsels voor Pasen

Deze makkelijke knutsels voor Pasen zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. En voor ouders die knutselen lastig of niet zo leuk vinden. Want met een voorbeeldje kunnen de kids lekker hun gang gaan, met af en toe een beetje bijsturen van jou. Meer hoef je niet te doen, behalve genieten van de leuke kunstwerkjes voor Pasen als eindresultaat.

Paashaasjes van bonen

Voor deze makkelijke knutsel voor Pasen heb je een stuk stevig papier of karton nodig, lijm, een potlood en droge bonen, pasta, knopen of iets anders wat op het karton geplakt kan worden. Voor kleinere kinderen is het fijn als je de omtrek van het paashaasje met potlood op het karton tekent, oudere kinderen kunnen dit zelf. Vervolgens vult je kind het haasje door bonen of pasta met lijm binnen de omtrek van het haasje te plakken en klaar is de paashaas!

Vingerhaasjes voor Pasen

Deze vingerpopjes maak je gemakkelijk zelf met een lege eierdoos. Je kind knipt de uitsteeksels van het doosje uit en plakt deze vervolgens op elkaar (een stukje tape is ook handig voor extra versteviging). Oortjes kunnen ook uit dezelfde eierdoos geknipt worden en het gezichtje en de pootjes teken je met een stift of fineliner. Easy does it!

Paashaas voor aan de muur

Deze makkelijke knutsel voor Pasen kun je heel leuk ergens neerzetten of aan de muur hangen. Het is een paashaas getekend op een stuk karton (je kunt ‘m ook uitknippen) die je kind vervolgens kan inkleuren met verf. Als de verf droog is (dit zou je zelf van tevoren ook kunnen doen) dan kan er een gezichtje op getekend worden met stift. Dan prik je gaatjes tussen en onderaan de oren en daar steekt je kind droogbloemen door.

3D paaseitjes voor in de paastakken

Deze leuke eitjes maken jullie gemakkelijk zelf door op een vel papier een ei te tekenen en deze meerdere keren uit te knippen. Vervolgens vouw je elk ei in de lengte doormidden. Breng lijm aan op een helft en plak daar de helft op van een ander ei. Ga zo door tot je een heel 3D ei hebt. Haal met naald en draad een stukje touw door de bovenkant en hang ‘m in de paastakken.

Zelfgemaakte eierdopjes

Deze eierdopjes, of mandjes voor een kuikentje of haasje, maak je met een lege wc- of keukenrol. Laat je kind met stift bloemetjes tekenen op de helft van een wc-rolletje en knip vervolgens uit een stukje karton een rondje dat jullie met lijm aan de onderzijde bevestigen. Het hengsel kan je met een niettang vastmaken aan het bakje en dan ben je alweer klaar. Een makkelijke knutsel voor Pasen met een groots effect en superleuk om geschilderde eieren in te bewaren.

Makkelijke knutsels voor Pasen: een ei van klei (of een paashaasje)

Of je nu kiest voor een paashaasje, een kuikentje of een ei: je maakt het gemakkelijk van klei. Kies voor klei die aan de lucht droogt, dan houd je er een kunstwerkje aan over dat je nog lang kunt bewaren. Kinderen zijn gek op kleien, dus laat ze lekker hun gang gaan en kijk of ze iets voor Pasen kunnen maken.

Een slinger van paashaasjes

Voor deze makkelijke knutsel voor Pasen heb je niet veel meer nodig dan papier, een schaar en touw. Voor het papier zou je zelf oude kranten kunnen nemen. Teken een paashaasje op een stuk papier, knip het uit en laat je kind het natrekken op het eigen stuk papier. Knip vervolgens zoveel haasjes uit als jullie willen en prik bij elk haasje met de punt van de schaar een gaatje aan de bovenkant van een oortje. Rijg hier vervolgens het touw door en klaar is je slinger van paashaasjes.

Makkelijke knutsel voor Pasen: een krans met pompons

Hoe leuk is deze krans voor Pasen (maar ook voor de lente!). Teken een grote en daarin een kleinere cirkel op een stuk karton en laat je kind eerst de grote cirkel uitknippen. Knip samen de kleinere cirkel uit de grote en knip dan konijnenoortjes uit als je dat leuk vindt. Dat kun je doen uit gekleurd papier of je kunt ze met verf kleur geven. Maak dan van een bol wol in een kleur naar keuze pompons. Op YouTube staan veel video’s die uitleggen hoe je dit doet. Plak de pompons vervolgens op de krans en daarna de oren eraan.

Dit zijn de leukste Paasspelletjes om met de hele familie te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.