Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijke verhalen 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Miriam (40) over kinderfeestjes: ‘De verlanglijstjes worden steeds extremer’ 

Wie kinderen heeft, zal hen vroeg of laat naar kinderfeestjes brengen. Nu wordt het zoontje van Miriam* (40) vaak uitgenodigd door kinderen uit zijn klas. Heel leuk natuurlijk. Maar Miriam zet vraagtekens bij de verlanglijstjes van deze kinderen. 

“Afgelopen zomer is mijn zoon vijf jaar geworden. We hebben het uitgebreid gevierd met zijn neefjes en een paar kinderen uit zijn klas. Met een grote taart, cup cakes, veel ballonnen en waterspelletjes heeft iedereen zich vermaakt. Mijn man en ik hebben mijn zoon allerlei leuke kleinigheidjes cadeau gedaan. Hij heeft namelijk al heel veel speelgoed en wordt door zijn grootmoeder en tantes altijd al extreem verwend. 

De verlanglijstjes lopen de spuigaten uit 

Het afgelopen half jaar is mijn zoon een aantal keer uitgenodigd door klasgenootjes. Heel leuk natuurlijk dat hij veel vrienden maakt en op feestjes mag komen. Maar de verlanglijstjes lopen ondertussen de spuigaten uit. Mijn zoon heeft in de afgelopen maanden vier feestjes gehad. Het ene verlanglijstje was nog gekker dan het andere. 

Het goedkoopste cadeautje was twintig euro, terwijl het duurste cadeautje zestig euro was. Nu is twintig euro nog niet extreem veel, maar als ik vier cadeautjes moet kopen van één maandsalaris, voel ik dat wel. Daarbij gaat het nog niet eens om het bedrag, maar ik vind het erg brutaal om iemand uit te nodigen om vervolgens zulke dure cadeaus te vragen. 

Een cadeau van zestig euro gaat mij te ver 

Ik kocht vroeger cadeautjes ter waarde van zeven of tien euro. Nu snap ik dat alles tegenwoordig veel duurder is geworden, maar een cadeau van zestig euro voor een klasgenootje gaat mij te ver. Tijdens het laatste verjaardagsfeestje bracht ik het verlanglijstje ter sprake met een andere moeder. Ik vroeg haar subtiel hoe zij over de bedragen dacht. Deze moeder leek het oneens met mij. Zij vond de bedragen niet te duur en vond het juist slim om een verlanglijstje te maken. ‘Zo krijgen de kinderen tenminste wat ze willen’, was haar standpunt. 

Ik wil niet gierig zijn en gun mijn zoon nog honderden kinderfeestjes, maar stiekem hoop ik dat het volgende verlanglijstje uit iets goedkopere cadeaus bestaat.”

* Om privacy redenen is er een schuilnaam gebruikt. De echte naam is bekend bij de redactie.

Moeder geeft 5 redenen waarom ze het kinderfeestje van haar dochter overslaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.