Redactie
Redactie Scheiden 22 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

4 vrouwen (en 2 moeders) aan het woord over waarom zij gingen scheiden

Liefde is mooi maar het kan ook heel pijnlijk zijn. Het doet zeer wanneer het niet gaat zoals je gehoopt had, er problemen zijn, en jullie uit elkaar gaan. Deze vier vrouwen vertellen waarom zij gingen scheiden van de man die zij ooit het jawoord gaven.

‘Het zat eraan te komen’

Lobke: ‘We draaiden al tijden rondjes om elkaar, de ‘spark’ was op. Het is niet zo dat we elkaar helemaal niet meer leuk vonden, maar als stel sloegen we de plank mis. We waren ongelukkig en spraken hier niet over. Op een gegeven moment wordt dit de meest normale zaak van de wereld en laat je alles voor wat het is. Je neemt genoegen met ongelukkig zijn en dat is eigenlijk een behoorlijk kwalijke zaak. Gelukkig vonden we het allebei tijd om hier een punt achter te zetten want het had lang genoeg geduurd. Het was onze gezamenlijke beslissing en dat maakt scheiden iets minder ingewikkeld.’

9 voordelen van scheiden. Ook voor je kind

‘Het verkeerde voorbeeld voor de kinderen’

Josje: ‘Mijn ex partner en ik verkeerden in een ongezonde relatie. We hadden vaak mot en zagen de ander liever weggaan dan thuiskomen. Ik zag in dat onze kinderen dit ook zagen. Papa en mama waren niet blij met elkaar en zo hoort het uiteraard niet te zijn. Ik ging bij mezelf te rade en vroeg me af of we het nog konden herstellen. Maar ik kon de moeite niet meer opbrengen. Het idee alleen al om weer een keer met elkaar te slapen stond mij enorm tegen. Dit was ondertussen al twee jaar niet meer gebeurd en dat vond ik prima zo. Ik kon gelukkig inzien dat dit niet gezond is, en dus besloot ik bij hem weg te gaan.’

‘De vooruitzichten waren slecht’

Andrea: ‘Mijn ex partner was een lieve man maar er zat totaal geen pit in. Hij was liever lui dan moe en dat trok ik niet langer. Hij lag vaak uren op de bank en wanneer ik hem vroeg naar werk te zoeken, had hij altijd een excuus klaar. Op een gegeven moment heeft dit zijn tol geëist. Ik trok het niet meer. Ik ging bij hem weg en toen zei hij opeens het licht te hebben gezien. Hij vertelde mij dat hij werk had gevonden en een betere echtgenoot en vader wilde zijn. Maar het waren slechts praatjes, want hij hield die baan nog geen twee maanden vol. Ik wens hem het beste, maar ik laat hem niet langer op mijn zak teren. Scheiden was de enige optie.’

Kristen: ‘Wat ik wil zeggen tegen de moeder van mijn stiefdochter’

‘Al het andere ging voor’

Liv: ‘Mijn ex was mijn alles, ik had een onwijs zwak voor hem. In het begin van onze relatie was ik letterlijk verblind door liefde, dus ik zag niet in dat hij behoorlijk egocentrisch was. Zijn wil was wet en alles ging op zijn manier. Als hij uren met de mannen wilde stappen en zuipen gebeurde dat, mijn moeders verjaardag deed er niet toe want hij had wel wat beters te doen – dit soort dingen. Andersom was het vanzelfsprekend dat ik van alles voor hem deed. Ik deed het allemaal totdat ik inzag dat dit nooit zou veranderen. Ik ben bij hem weg gegaan ondanks dat ik nog steeds van hem houd, maar ik kon niet langer zo.’

Lees ook:

Kristen: ‘Wat ik wil zeggen tegen de moeder van mijn stiefdochter’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.