Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Ouders 23 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

12 soorten moeders die je tegenkomt langs de zijlijn bij de sport van je kind

De sportactiviteiten van je kind draaien om teamwork, bloed, zweet en tranen. Maar laten we zeker ook niet het ‘geheime’ team erachter vergeten: de ouders die elke training en wedstrijd weer langs de lijn staan. Met wie deel je deze plekken aan de zijlijn eigenlijk? Wij zetten twaalf types op een rijtje. In welke herken jij jezelf?

De één staat in weer en wind langs de lijn, de ander laat het liever aan haar partner over. Leuk om zaterdag eens te spotten langs de lijn welke moeders jij allemaal herkent.

Moeders die je langs de zijlijn tegenkomt

Grote kans dat je ze allemaal kunt afvinken!

1. De ‘even helemaal niets’ moeder

Ze zit meestal een tijdschrift te lezen of spelletjes op haar telefoon te spelen. Ze heeft een momentje voor zichzelf en is onverstoorbaar. Totdat er plots uit het niets een bal op haar afkomt.

2. De moeder die door kan voor reservetrainer

In haar belevenis is zij eigenlijk de assistent van de trainer. Ze kent de spelregels van binnenuit. Haar stappenteller staat inmiddels roodgloeiend, zo vaak ijsbeert ze met de rest mee tijdens de trainingen en wedstrijden. Aanmoedigen en motiverende peptalks geven, kan ze als de beste.

3. De reageerder

Deze moeder zit zo diep in het spel, dat het haast lijkt of ze zelf ook meespeelt. Ze doet schijnbewegingen, inhaalmanoeuvres en strategische aanvallen. Let wel; dit gebeurt allemaal vanaf het puntje van haar stoel.

4. De gezellige kletser

Zij ziet de trainingen en wedstrijden als het moment om even met alle andere ouders bij te kletsen. Ze is op de hoogte van alles wat er bij de sport, op school en in andere gezinnen speelt. Ze biedt een luisterend oor maar staat ook klaar met hilarische anekdotes.

5. De Houdini

Deze moeder zie je in een flits en daarna eigenlijk niet meer. Je weet zeker dat ze haar kind heeft afgezet en vast ook weer ophaalt. Waar ze in de tussentijd is? Geen idee. En dat doet er eigenlijk ook niet toe.

6. De fanatiekeling

Ze neemt de boel erg serieus. Soms maak je je zorgen of ze niet iets teveel hooi op d’r vork neemt. Zo nu en dan kan ze het niet laten om te vloeken of na afloop te overleggen met de scheidsrechter.

7. De moeder die alles weet

Zij weet alles van de favoriete sport van haar kind. Ook al heeft ze zelf nog nooit een bal of tennisracket aangeraakt. Wat is buitenspel? Dat weet zij wel!

8. De pocher

Deze moeder heeft het graag over de topprestaties van haar kind. Logisch, want wie is er nu niet trots op z’n kind? De lijn is wel dun bij deze moeder omdat ze het graag zoveel en zo vaak mogelijk aan iedereen vertelt.

9. De moeder die altijd lekkere snacks meeneemt

Iedereen weet dat de kinderen na hun inspanningen uitkijken naar een lekker snack. Nu rennen ze gauw naar de kantine. Maar ook vaak naar de moeder met de lekkere snacks. Het voordeel: zelf kun je er tijdens de wedstrijd ook van smullen.

10. De moeder die houdt van mode

Een echte fashionista. Een betere manier om deze moeder te beschrijven, bestaat er niet. Ze ziet er altijd piekfijn uit in een modieuze outfit en prachtige make-up. Zij ziet eruit alsof ze net terugkomt van een modeshow.

11. De carpool moeder

Bij haar is altijd een plekje op de achterbank vrij om nog een kind van en naar de training te brengen. Super handig als je het zelf een keer niet redt.

12. De trotse moeder

Eigenlijk zijn we deze moeder allemaal wel, toch?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.