Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De vingerhoed of het paard? Je kunt nu kiezen welke Monopoly-pion er terug komt

Wanneer jij een potje Monopoly speelt is er grote kans dat je al-tijd voor dezelfde pion kiest. Maar wanneer je, net als ik, altijd koos voor de vingerhoed, heb je tegenwoordig pech. De moderne Monopoly-spellen bevatten namelijk niet meer exact dezelfde pionnen als vroeger. Omdat veel spelers daarvan balen, laat Monopoly mensen nu stemmen om één oude pion terug te brengen.

Welk icoon krijgt de meeste stemmen en wint daarmee een nieuw bestaan? Dat is de vraag die Hasbro, producent van het beroemde spel Monopoly, de wereld in slingert. Met de nieuwe verkiezing; genaamd de Monopoly Throwback Token Vote. Hebben fans over de hele wereld de kans om een van de zes meest populaire spelpionnen uit hun kindertijd terug te brengen naar het spelbord. Te weten: de vingerhoed, de kruiwagen, het strijkijzer, de schoen, het paard en ruiter of de geldzak.

Nostalgie

“We weten dat fans van over de hele wereld met nostalgie terugkijken op de pionnen waarmee ze het spel in hun kindertijd speelden”, zegt Floor Peters, Brand Manager bij Hasbro Gaming. “Met de Monopoly Throwback Token Vote kunnen consumenten het bordspel vormgeven aan de hand van hun persoonlijke voorkeuren. Wij zijn alvast erg benieuwd welk icoon terug mag komen en welke huidige pion uiteindelijk zal afvallen!”

De pionnen zijn sinds de introductie van het spel in 1935 een belangrijk element geweest in het spel zelf en in het speelplezier. Dwarrel (het hondje), het slagschip, de racewagen en de hoge hoed maakten in de jaren 1990 deel uit van de acht standaardpionnen die nog steeds in het huidige spel zitten. In 2013 stemden de fans voor de Mollie-pion (het katje) voor de nieuwste Monopoly-versie en daarmee verdween de strijkijzer-pion. In meest recente verkiezing, van 2017, werden de vingerhoed, kruiwagen en schoen weggestemd en vervangen door de pinguïn, t-rex en het badeendje.

Stemmen op je favoriete Monopoly-pion

De meest populaire pion uit deze verkiezing krijgt een rol in de nieuwste versie van Classic Monopoly, dat in het voorjaar van 2023 in de winkelrekken zal liggen. Om te stemmen, ga je naar monopolytokenvote.com, daar kies je jouw favoriete pion uit de jaren ’90 om te herintroduceren. Vervolgens kies je ook een andere pion uit de huidige versie om weg te stemmen.

https://www.jmouders.nl/nostalgie-deze-dingen-deden-we-vroeger/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.