Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Stefanie (38): ‘Mijn man wil nooit mee naar kinderverjaardagen’

Stefanie is al tien jaar samen met haar man Erik. Samen leven ze een gelukkig leven met hun twee dochters van vijf en zes jaar oud. Het enige probleem in de relatie is dat Erik nooit mee wil naar kinderverjaardagen.

“Ik moet ophouden met hem pushen om mee te gaan naar dat soort ‘onzin’”, vertelt Stefanie.

Naar kinderverjaardagen

“Erik heeft eigenlijk vrij weinig vrienden die ook kinderen hebben. Daarom gaat hij vaak als hij met zijn vrienden afspreekt, alleen met de mannen iets doen.

Ik vind dit totaal geen probleem, maar ik heb wel veel vriendinnen met kinderen. Zij vieren graag hun kinderverjaardagen uitbundig. Helaas weigert Erik mee te gaan naar verjaardagen van kinderen. Ook al weet hij dat onze dochters en ik het hartstikke leuk vinden als hij wel komt.

Kindergeschreeuw

Hij houdt gewoon echt niet van het socializen met het kindergeschreeuw om hem heen. Ergens begrijp ik hem ook nog wel, want het is inderdaad vaak heel druk op deze verjaardagen. Maar toch zou ik het leuk vinden om samen als gezin te gaan.

Erik zegt altijd dat hij liever een potje thuis gaat zitten gamen als wij tussen dat gekrijs zitten. Laatst had een vriendin samen met haar man een heel groot feest georganiseerd. Alles erop en eraan, een springkussen, een clown, een grote verjaardagstaart. Hartstikke leuk gedaan allemaal.

Zenuwachtig

Ik was van tevoren al zenuwachtig om Erik mee te vragen. Het leek me erg gezellig om met z’n allen te gaan. Dan zou hij mijn vrienden ook weer eens zien en hij zou zien hoe onze dochters een leuke middag zouden hebben.

Ik gooide voorzichtig een balletje op, maar kreeg meteen een sneer. Ik moest ophouden met hem pushen om mee te gaan naar dat soort ‘onzin’. Hij vroeg zich hardop af of ik ooit kon accepteren dat hij niet meeging naar kinderverjaardagen. Daarna was het gesprek snel afgelopen.

Twijfelen aan relatie

Het deed me serieus twijfelen aan onze relatie, want mijn sociale leven is heel belangrijk voor mij. Toch zou ik nog steeds voor Erik kiezen als ik dit afweeg tegen de rest van de relatie. Dat betekent dus dat ik het maar te accepteren heb.

Elke keer ruzie maken om hetzelfde schiet ook niet op. Toch hoop ik ergens nog wel dat hij bijdraait, ook al weet ik dat dat nooit gaat gebeuren.”

Luna (31): ‘Mijn ouders willen niet tegelijkertijd op de verjaardag van mijn kind komen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.