Laura Saija
Laura Saija Nieuws 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Vind je nootmuskaat in de buurt van je tiener? ‘Ze gebruiken het om high te worden’

Tegenwoordig moeten we als ouder overal bovenop zitten. Een TikTok-moeder waarschuwt ouders en leraren voor een oude methode om high te worden die mogelijk weer populair wordt onder tieners: nootmuskaat.

TikTok-gebruiker @lakeviewliving plaatste op 11 maart 2024 een opvallende video die sindsdien viral is gegaan. Hierin beschrijft de vrouw een gesprek dat ze had met een bevriende leraar over hoe tieners op hun middelbare school betrapt werden met nootmuskaat tijdens tassencontroles.

High van nootmuskaat

Toen hen werd gevraagd waarom ze zoveel van de gewone specerij hadden, zeiden ze dat het voor de kookles was. Maar toen de kookleraar hierover werd gevraagd, antwoordden ze dat er geen opdracht was waarvoor nootmuskaat nodig was.

“Ze zijn allemaal geschorst – omdat deze verdomde tieners hebben ontdekt dat je nootmuskaat kunt gebruiken om high te worden,” zegt de TikTokker. “Is er niets meer heilig? Ik wil weten hoe ze dit zelfs hebben ontdekt.”

@lakeviewliving

Really guys?! NUTMEG?! Where do they come up with this stuff?? #nutmeg #school #middleschool #highschool #high #adulting #teacher #teachersoftiktok

♬ original sound – Lakeview Living

Misselijk en een trip

Een andere TikTokker @quinnflip genaamd, vertelt in een video in geuren en kleuren hoe hij als 13-jarige high werd van nootmuskaat. Hij vertelt dat hij een paar uur nadat hij 25 gram nootmuskaat tot zich nam, eerst heel misselijk werd en daarna een trip kreeg.

Hij raadt het iedereen wel af om nootmuskaat te nemen, omdat hij het helemaal niet relaxed vond. De video is meer dan twee miljoen keer bekeken.

@quinnflip

#stitch with @tripwhip mans not joking, lasts like 36 hours dont try this its really dumb, just letting you know my personal experience eating about 25g of ground nutmeg #nutmeg #storytime

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Kun je high worden van nootmuskaat?

Volgens Jellinek is het mogelijk is om onder invloed te raken van nootmuskaat, maar ervaren de meeste mensen die het gebruiken de effecten als onaangenaam. Symptomen zijn onder meer misselijkheid, overgeven, diarree, hoofdpijn, een verhoogde hartslag en een droge mond. Bij hogere doseringen (meer dan 10 gram) kunnen hallucinaties optreden.

Effecten onaangenaam

De effecten van nootmuskaat beginnen pas na een langere tijd merkbaar te worden, meestal na twee tot vijf uur. De high neemt langzaam af, maar kan wel één tot twee dagen aanhouden.

Tijdens het gebruik kunnen gebruikers zich al misselijk en duizelig voelen, en ook hartkloppingen ervaren. De dag na gebruik kan een kater optreden, met symptomen zoals algehele malaise, hoofdpijn, duizeligheid, een droge mond en hartkloppingen.

Moeten ouders zich zorgen maken?

Als ouder maak je je van nature zorgen om je kinderen. Ook in dit geval is het essentieel om in gesprek te gaan met je kind en openlijk te communiceren over het gebruik van verdovende middelen.

Het is belangrijk om uit te leggen dat het ervaren van een ‘high’ door het gebruik van bijvoorbeeld nootmuskaat, zeer onaangename en onplezierige effecten kan hebben.

5x signalen dat je kind drugs gebruikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.