Laura Saija
Laura Saija Opvoeden 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Video laat zien hoe belangrijk het is om ‘op te komen dagen’ voor je kind

Als ouder weet je maar al te goed dat de kindertijd vol mijlpalen zit, van de eerste stapjes tot de eerste woordjes. Het ouderschap is soms hectisch, maar één ding mag je nooit missen: de schooloptredens en sportwedstrijden van je kind. Jouw aanwezigheid betekent alles voor ze.

Stel je voor: je zoon of dochter staat zenuwachtig achter de coulissen, klaar om hun grote moment te beleven. Ze speuren de zaal af, op zoek naar dat ene vertrouwde gezicht. Het moment dat ze jouw glimlach zien, breekt de spanning.

Op komen dagen voor je kind

Jouw aanwezigheid geeft ze een gevoel van veiligheid. Het is alsof je ze stilletjes fluistert: “Je kan het, ik geloof in jou.” Dit exacte moment heeft een moeder vastgelegd en gedeeld op TikTok. De video heeft inmiddels meer dan vijf miljoen likes.

@ginaromine

My heart ❤️ #lastdayofkindergarten

♬ Dandelions (slowed + reverb) – Ruth B. & sped up + slowed

Laten we eerlijk zijn, deze video bezorgt ons toch allemaal kippenvel? Uit de reacties is ook te lezen dat veel ouders emotioneel worden van de video. Ze delen hun eigen ervaring en laten weten dat ze moeten huilen bij het zien van de video.

Waarom is het zo belangrijk om ‘op te komen dagen’?

1. Zelfvertrouwen

Als jij komt opdagen, geef je je kind een enorme boost van zelfvertrouwen. Ze voelen zich gewaardeerd en trots als ze na het optreden of de wedstrijd naar je toe rennen en je ze met een knuffel verwelkomt. Dit moment is goud waard.

2. De kleine dingen tellen

Het leven is druk, maar het zijn juist die kleine, in jouw ogen misschien onbelangrijke, momenten die een blijvende indruk achterlaten. Een simpele aanwezigheid bij een schooltoneelstuk of een voetbalwedstrijd kan een wereld van verschil maken.

3. Een geluksmoment voor jezelf

Deze momenten zijn ook voor jou waardevol. Het zien van je kind dat straalt, vult je hart met trots en liefde.

Zo leert je kind emoties uit te drukken (en hierom is dat belangrijk), volgens een pedagoog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.