Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Opgebiecht… Sinds ik een nieuwe vriend heb, vind ik moeder zijn veel ingewikkelder 

In de rubriek Opgebiecht… komt er elke week een moeder of vader aan het woord met iets wat zij willen opbiechten. Of het nou iets is over vroeger, over hun kind of over het ouderschap. Deze ouders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat ze iets willen opbiechten.

Deze week spreken we met Cleo (38). Cleo vindt moeder zijn veel ingewikkelder sinds ze een nieuwe vriend heeft. 

Nieuwe vriend

“Twaalf jaar lang was ik samen met de vader van mijn zoon Beau (9). Helaas zette hij twee jaar geleden een punt achter de relatie. Ik wilde er nog voor vechten, maar hij niet. Een jaar lang heb ik erg veel verdriet gehad van de breuk. Niet alleen ik, maar ook Beau was er kapot van. 

Omdat ik zoveel verdriet ervoer, verwachtte ik niet dat ik ooit nog blij en verliefd zou worden. Toch was dit wel het geval. Een halfjaar geleden werd ik onverwachts verliefd op Boudewijn, een lieve man van vijftien jaar ouder. Zijn kinderen zijn al het huis uit, dus hij heeft alle tijd om met mij door te brengen. 

Leuke dingen doen

Daar zit dan ook direct mijn ‘probleem’. Boudewijn wil met mij op vakantie, ieder weekend uiteten en andere leuke dingen doen. Ik wil dat natuurlijk ook met hem, hij is hartstikke leuk, maar ik heb ook Beau iedere dag bij me. Ik wil hem niet tekort of verdriet doen als ik weer eens met Boudewijn op pad ga en hij daardoor naar zijn oma moet. Hij vindt het namelijk best moeilijk dat ik een andere partner heb, dat merk ik gewoon.

Vader amper nog in beeld

Normaal gesproken zou je kunnen zeggen dat ik de weekenden of vakanties weg kan gaan waarin Beau naar zijn vader gaat, maar sinds onze breuk is er amper nog contact. Mijn moeder is de enige die mij met Beau kan helpen. Zij gunt mij een nieuwe liefde, maar zegt ook dat ik mezelf niet moet verliezen in deze verliefdheid. 

Tweestrijd

Sinds ik een nieuwe vriend heb, vind ik het moederschap echt veel ingewikkelder. Ik wil verliefd zijn en leuke dingen doen, maar ik wil ook een goede moeder voor Beau zijn. Ik zou het erg verdrietig vinden, als hij iets tekort zou komen of dat gevoel zou hebben.”

Opgebiecht… ‘Ik vind het vriendje van mijn dochter maar niets’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.