Laura Saija
Laura Saija Ouders 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

8 opmerkingen die ouders van een tweeling altijd te horen krijgen

Een tweeling blijft een bijzonder fenomeen. Terwijl het opvoeden van kinderen op zichzelf al een uitdaging is, brengt het opvoeden van twee kinderen van dezelfde leeftijd zijn eigen unieke dynamiek met zich mee.

Dat weten ouders van tweelingen maar al te goed, ze krijgen er namelijk dagelijks opmerkingen over. Van kennissen en vrienden, maar ook van wildvreemde mensen. Want iedereen wil wel wat te weten komen over jouw bijzondere kroost.

Opmerkingen die ouders van een tweeling te horen krijgen

Hoewel deze opmerkingen vaak goedbedoeld zijn, kunnen ze soms vermoeiend worden. Dit zijn de meest gehoorde opmerkingen van een tweeling.

‘Heb je hulp van familie of oppas?’

Er wordt vaak automatisch gedacht dat de zorg voor een tweeling niet alleen of samen met en partner te doen is. En terecht. Het opvoeden kan overweldigend zijn dus steun van vrienden en familie is vaak meer dan welkom.

‘Je hebt vast nooit een moment voor jezelf.’

Het kan inderdaad zijn dat ouders van tweelingen minder tijd voor zichzelf hebben. De kans is namelijk dubbel zo groot dat een kind aandacht nodig heeft.

‘Ik weet niet hoe je het doet!’

Deze opmerking wordt vaak gemaakt met bewondering en ouders van tweelingen worden vaak als superouders beschouwd. Maar ze zijn net als alle andere ouders, met goede dagen en slechte dagen.

‘Wow, tweelingen! Dat moet vast heel druk zijn.’

Ja, het opvoeden van tweelingen kan hectisch zijn, maar het is ook ontzettend belonend. Het vergt organisatie en planning, maar elke glimlach en mijlpaal van beide kinderen maakt het de moeite waard.

‘Zijn ze eeneiig of twee-eiig?’

Deze vraag komt vaak voor. Ouders van tweelingen horen deze vraag zo vaak dat ze soms een automatisch antwoord paraat hebben.

‘Je hebt vast je handen vol, hè?’

Inderdaad, het opvoeden van twee kinderen van dezelfde leeftijd kan uitdagend zijn, maar ouders van tweelingen leren snel hoe ze efficiënt moeten zijn en multitasken als de beste. En soms weten ze ook niet beter.

‘Ze lijken helemaal niet op elkaar.’

Ze hoeven natuurlijk niet allemaal op elkaar te lijken. op elkaar te lijken. Hoewel sommigen als twee druppels water op elkaar lijken, kunnen anderen totaal verschillende uiterlijkheden hebben. Dit draagt bij aan de unieke persoonlijkheden van elk kind.

‘Ze zullen vast altijd beste vrienden zijn.’

Hoewel het vaak voorkomt dat tweelingen een hechte band hebben, zullen ze echt niet altijd beste vrienden zijn en wordt er ook gewoon ruzie gemaakt. Maar goed ook want het blijven twee individuele kinderen.

15x de mooiste matching babynamen voor een jongens tweeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.