Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 26 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

8 x de leukste manieren om oud en nieuw met je kinderen te vieren

De feestdagen zijn dit jaar anders dan anders; hoe je het normaal gesproken ook viert. Oud en nieuw wordt een avond zonder (veel) vrienden of familie om je heen en we gaan ook niet knallend met vuurwerk het nieuwe jaar in.

Tóch hoeft het daardoor geen saaie jaarwisseling te worden!

Oudejaarsavond met de kids: 8 x activiteiten

Maak er samen met je kinderen wat moois van, want hoe je het ook bekijkt: het wordt een oud en nieuw om nooit meer te vergeten.

1. Steek vuurwerk af, op papier…

Leg alle knutselspullen op tafel: van stiften tot lijm en glitters tot gekleurd papier. Laat je kinderen hun mooiste vuurwerkspektakel op papier maken. Hang het om middernacht op het raam, zodat de buren kunnen meegenieten van die mooie vuurkunstwerkjes.

2. Organiseer een filmavond

Opblijven tot middernacht mag natuurlijk op oudejaarsavond, dus kies een familiefilm uit die iedereen leuk vindt. Leg kussens en dekbedden (of zelfs matrassen) neer voor de televisie en houd een gezellige filmavond.

3. Ga samen de keuken in

Maak samen met je kinderen lekkere, gemakkelijke hapjes en laat ze die zelf serveren. Zo zijn jullie wel even zoet… Natuurlijk hoort een koud glas (kinder)bubbels hier ook bij.

4. Maak oliebollen en appelflappen

De traditie om te eten met oud en nieuw: oliebollen en appelflappen. En de lekkerste maken jullie natuurlijk zelf!

5. Maak er een spelletjesavond van

Niets leuker dan ouderwets spelletjes doen op oudejaarsavond. En dan ook écht ouderwetse spellen, zoals sjoelen… Of iets grappigs als beerpong (maar dan zonder bier natuurlijk…).

6. Steek een vuurkorf aan

Maak warme chocolademelk, eventueel glühwein voor jullie, en rooster marshmallows bij het knisperende vuurtje in de tuin.

7. Ga samen de dansvloer op

Maak een playlist met favoriete nummers van iedereen, trek jullie mooiste outfits aan, zet eventueel een discolamp aan in de huiskamer en ga al dansend met de kinderen het nieuwe jaar in.

8. Tel samen af, om 21.00 uur…

Zijn je kinderen net even te jong om op te blijven tot middernacht? Maak er dan een vroeg feestje van en tel samen af tot 21.00 uur (verzet de klok eventueel). Proost met kinderbubbels, eet wat oliebollen en leg ze daarna lekker in bed. Hebben jullie om 00.00 uur nog even een momentje samen!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.