Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 11 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Ouders maken zich minder zorgen over corona: 85 procent blij met versoepelingen

De aangekondigde versoepelingen worden door de meeste ouders enthousiast ontvangen. Zo’n 85 procent van de ouders is namelijk blij met de versoepelde maatregelen, dat meldt ANP. De helft van de ouders vindt de huidige regels op scholen voldoende. Maar ruim een derde (36 procent) zou graag nog verdere versoepelingen willen zien, dat blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie Ouders & Onderwijs.

Voor ouders en kinderen verandert er behoorlijk wat. Zo hoeven kinderen alleen nog in quarantaine als ze zelf positief getest zijn op corona. En ook als gezinsleden corona hebben, mogen ze toch naar school. Ruim twee derde van de ouders staat achter deze aanpassing van de quarantaineregels. “Ouders maken zich ook een stuk minder zorgen over een coronabesmetting op school. Waar vorig jaar zo’n 60 procent zich daarover zorgen maakte, is dat nu afgenomen naar 49 procent”, aldus de belangenorganisatie.

Scholen open

Wat ook uit het onderzoek naar voren komt is dat een overgrote meerderheid van de ouders (80 procent) wil dat scholen vanaf nu sowieso openblijven. Over het algemeen denken alleen ouders met een kwetsbare gezondheid of ouders van kinderen met een zwakke gezondheid hier anders over.

Andere zorgen

Ook zijn er ouders die zich zorgen maken over mogelijke langetermijngevolgen van een coronabesmetting. Daarbij gaat het om langdurige Covid en de zeer zeldzame aandoening MIS-C, een ontstekingsreactie in de vitale organen. Deze groep ouders (15 procent) wil wel strengere maatregelen in de vorm van mondkapjes, luchtfilters en strengere quarantainemaatregelen.

Verder zegt ruim 60 procent van de ouders zich zorgen te maken over de leerachterstanden die hun kinderen hebben opgelopen tijdens de coronacrisis. Een kwart van de ouders maakt zich hier zelfs ernstige zorgen over.

Leraren worden steeds vaker door ouders aangesproken op coronaregels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.