Ouderschap

Alles wat je als ouder moet weten over ouderschap.

Gehandicapt kind

Gehandicapt kind

Het opvoeden van en de zorg voor een gehandicapt kind is moeilijk te vergelijken met het grootbrengen van kinderen die geen lichamelijke of (...)

Grootouders

Uit onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat veel volwassenen de relatie met de eigen ouders een ruime voldoende geven, die met de scho(...)
Grootouders
Homoseksueel ouderschap

Homoseksueel ouderschap

Twee mensen van hetzelfde geslacht die samen een kind opvoeden: in Nederland komt het relatief vaak voor. De meeste homo-ouderparen zijn moe(...)

Ontspannen

Kinderen, werk, huishouding, relatie, familie en vrienden: alles en iedereen schreeuwt voortdurend om aandacht. De helft van de vrouwen en e(...)
Ontspannen
Oppas

Oppas

Het vinden van een goede oppas is niet eenvoudig. En als je er een gevonden hebt, blijkt het lastig om de relatie gezond en goed te houden. (...)

Praten waar de kinderen bij zijn

Kinderen horen, zien en voelen meer dan ouders vermoeden. Let dus op met waar je als volwassenen over praat waar de kinderen bij zijn. Een v(...)
Praten waar de kinderen bij zijn
Ruzie tussen ouders

Ruzie tussen ouders

Knallende ruzie komt in de beste relaties voor. Je ongenoegens (verbaal) uitvechten is gezond en klaart de lucht. Kinderen kunnen er van ler(...)

Verschil vaders en moeders

Er is veel onderzoek gedaan naar het verschil in opvoedstijl tussen moeders en vaders. Feit is dat er meer overeenkomsten dan verschill(...)
Verschil vaders en moeders
Voogdij

Voogdij

Als de beide ouders van een minderjarig kind komen te overlijden, moet een voogd worden aangesteld. Ouders kunnen laten vastleggen in hun te(...)

Werk en zorg

Allebei werken, de kinderen op tijd van en naar school krijgen, clubjes en andere naschoolse activiteiten, huishouden, boodschappen, sporten(...)
Werk en zorg

Populaire artikelen over Ouderschap

Tips van de redactie