Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Paasontbijt op school? Deze last minute hapjes kun jij snel maken

Pasen staat weer voor de deur, dat betekent op veel scholen ook een paasontbijt. Leuk natuurlijk alleen word je als ouder dan vaak wel geacht om je kind een gerecht of hapjes mee te geven. Geen paniek, wij hebben een aantal lekkere én simpele hapjes en gerechten voor je verzameld voor het paasontbijt op school.

Voor de kids is het een hele happening zo’n paasontbijt met de hele klas. Maar bij veel moeders zorgt het ook voor de nodige stress. Want wat kun je jouw kind nu meegeven?

Paasontbijt op school: simpele hapjes

Dingen om rekening mee te houden: Is het makkelijk te delen? Blijft het lekker zonder warmte/koeling? En kun je het makkelijk meenemen? De onderstaande hapjes voldoen allemaal zeker aan die eisen.

1. Zweedse saffraanbroodjes

De Zweden bakken deze saffraanbroodjes (ook wel lussekatter genoemd) traditiegetrouw in de kerstperiode. Maar vanwege hun mooie gele kleur vinden wij ze ook bij uitstek geschikt voor Pasen (paasgeel, weet je wel?).

Het hele recept lees je hier.

paasontbijt school hapjes
Bron: Culy

2. Stroopwafel brownies

Met brownies zit je eigenlijk altijd goed. En met deze stroopwafelbrownies zeker! Wil jij de lievelingsmoeder worden van de hele klas, dan wil je deze dus maken. Het hele recept lees je hier.


3. Pannenkoeken

Wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Precies! En het beste is, ze zijn super simpel en koud ook heerlijk. Je kunt kiezen voor de Hollandse variant, of voor de wat dikkere American Pancakes. Als je ze bakt in de vorm van een konijntje, ben je natuurlijk helemaal een winnaar.

4. Paaskoekjes

Kinderen vinden koekjes bakken vrijwel altijd een leuke activiteit. Bovendien zullen ze extra trots zijn als ze hun hapje zelf hebben gemaakt. Je geeft je koekjes simpel een paastintje door ze in leuke vormpjes uit te steken!

5. De fruitspies

Wil je liever niet bakken of koken. Geen probleem, met deze vrolijke fruitspiesjes zet je iets moois neer voor het paasontbijt op school. Bovendien kan het niet mislukken én is het ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?

https://www.jmouders.nl/zelf-fruitijs-maken-in-een-handomdraai-dit-zijn-de-lekkerste-combos/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.