Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Podcasts over het ouderschap die oh zo herkenbaar zijn

Hoeveel liefde je ook terug krijgt van je kind, het ouderschap zit vol uitdagingen. Dat kan elke ouder beamen en waarom zouden we niet al die kennis met elkaar delen? Gelukkig worden er steeds meer podcasts over het ouderschap gedeeld waar ook jij wat aan hebt. Zelfs als je denkt alle ballen in de lucht te kunnen houden.

Podcasts over ouderschap

Sluit jezelf even helemaal af van de wereld, van het huishouden én van je kids. Knal een koptelefoon op en luister naar deze podcasts over het ouderschap. Wie weet haal jij er nog een boel lessen uit waardoor het ouderschap je alleen maar makkelijker af zal gaan.

1. De 9 Maanden Podcast

Verloskundige en zwangerschapsexpert Doete vertelt in deze podcasts alle ins en outs over de zwangerschap. Ze begeleidt al jaren ouders in de zwangerschap en deelt haar kennis graag met andere mommies to be. De nadruk ligt op het creëren van een ontspannen ervaring van de zwangerschap en geboorte.

2. Ik Ken Iemand Die

Deze podcast gaat over opvoeden en ouderschap en alles wat daarbij komt kijken. Van al het leuks dat daarbij komt kijken maar ook alle mindere kanten van het ouder zijn. De insteek? ‘Ik ken iemand die… een goede tip heeft voor slapen, zijn kind ergens is vergeten en noem maar op. Lekker herkenbaar.

3. Rust In Ouderschap

In deze podcast worden inzichten gedeeld over het ouderschap en opvoeden. Je krijgt concrete tips om thuis toe te passen waardoor je kinderen beter luisteren, er minder ruzies zijn in huis, je leert een goed beloningssysteem te hanteren en alles nét wat makkelijker gaat in huis. Ideaal.

4. Vreugdevol Ouderschap

In deze podcast komen alle facetten van het ouderschap en opvoeden aan bod. De focus ligt daarbij op ‘vreugdevol ouderschap’. Het creëren van een fijn thuis voor je kind en je zoon of dochter de handvatten bieden zichzelf te ontwikkelen tot een mooi mens.

Alle podcasts zijn te beluisteren op Spotify.

Als je emoties je tijdens het opvoeden even teveel worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.