Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil jouw puber alleen nog maar dure merkkleding dragen? 5x creatieve oplossingen

Heeft jouw puber momenteel een periode dat hij alleen nog maar dure merkkleding willen dragen? Dan is hij niet de enige. Vaak komt dit doordat ze dit soort kleding bijvoorbeeld bij vrienden of op social media zien. Maar voor die merkkleding moet je wel behoorlijk diep in de buidel tasten. Logisch dus dat het voor veel gezinnen onmogelijk is om aan deze puberwensen te voldoen. Maar gelukkig hebben wij hiervoor een paar oplossingen bedacht…

Natuurlijk kun je met je kind de discussie aangaan over het wel of niet dragen van merkkleding, maar grote kans dat je puber daar niet op zit te wachten. Deze oplossingen kan hij (misschien) wel waarderen.

Wat als je puber dure merkkleding wil?

Je puber moet natuurlijk leren dat hij niet altijd alles wat hij wil kan krijgen. Maar op deze manieren kom je hem toch een beetje tegemoet.

1. Tweedehands

Laten we beginnen met een voor de hand liggende oplossing. Shop de dure merkkleding tweedehands! Duurzamer én goedkoper. Als je een beetje zoekt op Marktplaats en Vinted kun je mooie merkkleding vinden voor goede prijsjes.

2. Koop een jaar vooruit

Een andere oplossing is shoppen in de sale. Koop bijvoorbeeld een jaar vooruit door eind van deze winter alvast een nieuwe winterjas te scoren voor volgend najaar. Vaak koop je dan iets met wel vijftig procent korting. Dat is toch al een stuk leuker voor je portemonnee.

3. Kopen en verkopen

Kinderen groeien hard en zijn bovendien vaak snel op iets uitgekeken. Laat ze daarom hun merkkleding die ze niet meer dragen verkopen, met dat geld kunnen ze dan weer iets nieuws kopen.

4. Mixen

Leer je puber om dure merkkleding te mixen met goedkopere merken. Misschien vindt hij  merkschoenen en een dure merkjas heel belangrijk, maar vindt hij het prima om er een t-shirtje en spijkerbroek van de H&M bij te dragen.

5. Zelf uitgeven

Geef je kind kleedgeld en laat hem dat zelf uitgeven en verdelen (eventueel onder begeleiding). Zo leert je puber beter de waarde van geld kennen en zal hij kritischer kijken naar welke kledingstukken hij écht heel graag wil, en welke hij toch wel kan missen.

De portemonnee van Lola: ‘Ik zet per kind iedere maand 50 euro apart voor kleding en ik probeer het daarmee te redden.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.