Laura Saija
Laura Saija Puber 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Jonne (42): ‘Mijn pubers willen nooit meer mee naar opa en oma’

Jonne zag haar ouders vroeger wekelijks. Sinds haar dochters aan het puberen zijn is daar verandering in gekomen. Ze willen opeens nooit meer mee naar hun opa en oma. “Ik ben bijna in staat om ze om te kopen met cadeaus, zodat ze weer mee gaan naar mijn ouders”, vertelt Jonne aan J/M Ouders.

We hebben altijd een hechte band gehad met mijn ouders die ongeveer op een uur rijden van ons huis wonen. Vroeger toen de kinderen klein waren, zagen we ze zeker elke week. De ene week bij ons en de andere week bij mijn ouders thuis.

Pubers willen niet mee naar opa en oma

Nu mijn dochters Rianne (16)en Anouk (14) wat ouder worden, wordt het steeds lastiger om ze mee te krijgen. Mijn ouders zijn inmiddels ook een dagje ouder en komen niet makkelijk meer onze kant op.

Elke twee weken probeer ik mijn dochters op zaterdag of zondag mee te krijgen naar mijn ouders, maar ze hebben elke keer weer een andere reden om niet mee te hoeven. De ene week hebben ze een feestje en de andere weer is het een toets.

Gezellig

Natuurlijk vind ik hun eigen sociale leven ook belangrijk en ik snap dat het schoolwerk gedaan moet worden, maar ik snap niet dat je niet een keer in de twee weken een dagje vrij kunt maken voor je opa en oma.

Mijn ouders wonen in een oude boerderij in een gehucht. Er is dus niet veel te doen in de omgeving en ik snap dat het voor pubers misschien saai is, maar ik vind het wel zo gezellig als ze ook mee zijn. We kunnen dan gezellig daar koken en met z’n allen aan tafel eten. Mijn ouders kijken er ook enorm naar uit als we met z’n allen komen.

Vaker zien

Laatst hadden we een feestje georganiseerd met mijn ouders, mijn broer en zus en de kinderen. Gelukkig komen ze dan wel opdagen, maar zoiets gebeurt eens in het jaar. Ik wil graag dat Rianne en Anouk mijn ouders vaker blijven zien.

Als ze dan wel een keer mee zijn, zitten ze bijna de hele tijd op hun telefoon met hun vrienden te appen. Ze vragen steeds stiekem aan mij of we al bijna gaan, terwijl we er voor mijn gevoel dan nog maar net zijn.

Cadeaus

Ik ben bijna in staat om ze om te kopen met cadeaus, zodat ze weer mee gaan naar mijn ouders. Ik weet niet hoe is ze op een andere manier kan overtuigen. Ik vind namelijk dat ze, zolang ze nog thuis wonen, gewoon mee moeten doen met dit soort gezinsactiviteiten.

Je puber loslaten: wat is het beste moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.