Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Schoolkind 26 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

8x de leukste schooltassen voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie staat voor de deur. Heerlijk een aantal weken geen schooltassen inpakken en geen gehaast. Alleen is voor je het weet de vakantie weer voorbij en wil je straks goed voorbereid zijn voor het nieuwe schooljaar. Geen zorgen, met deze leuke schooltassen gaat dat sowieso lukken.

Met een leuke schooltas kan het nieuwe schooljaar goed beginnen.

Een nieuwe schooltas

Ook al zitten we momenteel vooral met de zomervakantie in ons hoofd, vooruitdenken kan natuurlijk geen kwaad. Dus naast alle nieuwe zomerspullen die je nog moet aanschaffen voor je vakantie, kun je je ook alvast even verdiepen in het nieuwe schooljaar. Misschien gaat jouw kind wel naar de brugklas, of kan de huidige tas van je kind écht niet meer. Dan is een nieuwe schooltas altijd welkom.

Dat er genoeg schooltassen zijn om uit te kiezen, hoeven we je vast niet te vertellen. Er zijn rugtassen in alle soorten en maten, laptoptassen, handtassen en schoudertassen. Om een beetje overzicht te krijgen in de verschillende tassen, geven wij onze tips voor de beste en leukste schooltassen.

De leukste schooltassen

Staat hier een leuke schooltas voor jouw kind tussen?

1. Eastpak

Een goede, stevige rugtas is nooit een verkeerde keuze. De bekende Eastpak-rugtas is dan misschien een saaie keuze, wij noemen het liever een veilige keuze. Je weet zeker dat de tas een langere tijd goed blijft en er kan ook nog eens genoeg in.

Met deze Eastpak sla je de plank zeker niet mis.

2. Fjällräven

Een andere rugtas die ook als goed bekend staat, is de Fjällräven. Deze is wat kleiner dan een Eastpak, dus dat is wel iets om rekening mee houden. Hij is ideaal voor een kind dat niet meer dan tien verschillende boeken mee hoeft te sjouwen, maar wel de nodige spullen netjes mee wil nemen.

Deze rugtas kan zowel voor een jongen als voor een meisje.

3. Bag Ocean Croco

Een schoudertas is populair bij de (oudere) meiden. Een rugtas is niet meer cool, ze willen een mooie en stijlvolle tas, die goed bij hun kleding past. Dat snappen wij helemaal. Houd er wel rekening mee dat het misschien zwaarder is om lange tijd zware spullen mee te tillen.

In deze tas kan alsnog een hoop spullen.

4. De Jong

Niet alleen meiden, maar ook jongens kunnen een schoudertas prettig vinden. Per se rondlopen met een rugtas hoeft zeker niet, er zijn ook een hoop verschillende soorten tassen bijgekomen. Een mooie schoudertas werkt ook erg goed.

Deze schoudertas is een goede keuze.

5. Samsonite

Tegenwoordig gebruiken bijna alle middelbare scholen een laptop of tablet. Wat is dan handiger dan een laptoptas? Op die manier weet je zeker dat de laptop goed blijft en ook niet onbelangrijk: dat hij past in je tas. Er is nog zat ruimte voor andere spullen, ideaal dus.

Deze laptoptas in het blauw is supermooi.

6. AG

Ook laptoptassen zien er niet meer allemaal hetzelfde uit. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Of je nou voor een jongen of een meisje wat zoekt, er is voor ieder wat wils.

Deze laptoptas kan voor zowel een jongen als een meisje.

7. Parkland

Omdat rugtassen toch wel erg handig zijn en je die ook nog in je vrije tijd goed kunt gebruiken (denk aan vakanties en dagjes uit), tippen wij je er nog eentje. Deze rugtas is ideaal voor iemand die naar de brugklas gaat, maar kan ook prima voor iemand in het laatste jaar. Handig!

En de kleur blauw is nooit verkeerd.

8. Zilou

Als laatste deze mooie rugtas van Zilou. Wij vinden persoonlijk de kleur heel mooi, maar daar moet je wel van houden. Hij is er ook in andere kleuren, dus er zit voor iedereen wel wat bij. Je kan er van alles in kwijt, wat ideaal is voor een drukke schooldag.

Deze lichtgroene kleur vinden wij heel stijlvol.

10 dingen die iedere ouder denkt in de laatste weken voor de zomervakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.