Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Vrije Tijd 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

6 moeders delen hun tradities voor afsluiten van de zomervakantie

Als redacteur Soraya aan haar eigen basis- en middelbare schoolperiode denk, komen er genoeg herinneringen bovendrijven. De mooisten zijn toch wel die van de zomervakanties, waarin ze eindeloos lang buitenspeelden omdat het nog zo lekker lang licht was en genoeg ijsjes aten om een brain freeze te veroorzaken. Maar vroeg of laat kwam ook altijd het onvermijdelijke einde van de zomervakantie in zicht.

De traditie bij mij thuis was om dan trouw nieuwe schoolspullen in te slaan bij de schoolcampus van de V&D (herinner jij je die nog?) en leuke kleding te kopen voor die eerste schooldag. Want goed het nieuwe schooljaar ingaan en met frisse motivatie de zomervakantie afsluiten, was belangrijk. Het zorgde ervoor dat het iets minder bitterzoet voelde om die zes weken vrijheid weer in te leveren. Maar goed, dat was onze traditie. Deze zes moeders delen hun eigen tradities om het einde van de zomervakantie te ‘vieren’ met de kinderen.

Einde van de zomervakantie

Misschien haal je er nog leuke inspiratie uit!

1. Leuke dingen doen

‘Mijn partner en ik proberen de laatste dagen van de zomervakantie door te brengen op het strand en in de bioscoop. Dit jaar gaan we ook bowlen. Een ijsje mag ook echt niet ontbreken voor onze kinderen. Als het ons – voordat de laatste week erop zit – nog lukt om te barbecueën met familie en vrienden, is dat helemaal geweldig.’ – Jennifer (34)

2. Bellenblazen

‘Dit is een beetje vreemd, maar onze dochter blaast met haar rietje altijd bellen in haar drinken. Nadat mijn man en ik haar voor de zoveelste keer hadden uitgelegd dat we dat liever niet wilden, bedachten we iets anders. We hebben de laatste dag van de zomervakantie uitgeroepen tot ‘Bellenblaasdag’. Op die dag mag ze zoveel bellen blazen als ze maar wil. We kopen ook een bellenblaas voor haar en ze mag in het bubbelbad.’ – Emmy (40)

3. Zij bepaalt

‘Ik neem de dag vóór de eerste schooldag vrij. Ik laat mijn dochter bepalen wat we die dag gaan doen. Het moet natuurlijk wel nog redelijk binnen de regels passen. Vorig jaar gingen we naar het zwembad en naar een pretpark. Ze heeft nog niet besloten wat we dit jaar gaan doen.’ – Amy (45)

4. Shoppen

‘Mijn oma neemt mijn kinderen mee de stad in om nieuwe kleding te kopen voor het nieuwe schooljaar. Dit deed ze vroeger ook elk jaar met mij. Het is fijn dat deze kleine traditie nog steeds voortgezet wordt.’ – Janneke (35)

5. Dieren spotten

‘Wij gaan elk jaar naar de dierentuin voordat het nieuwe schooljaar begint.’ – Shana (35)

6. Nagels lakken

‘Ik neem op de laatste dag van de zomervakantie mijn meiden mee voor een verwendagje. We nemen een manicure en pedicure en halen nog een ijsje.’ – Linda (35)

In 7 stappen rituelen en tradities creëren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.