Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Puber 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tips bij het kopen van een eerste bh voor je dochter

Begint jouw dochter borsten te krijgen? Dan is het tijd voor haar eerste bh. Voor jouw gevoel zat je dochter gisteren nog in de luiers, maar dat is toch echt niet meer het geval. Waar moet je op letten bij het kopen van een eerste bh voor je dochter en hoe maak je het minder awkward voor haar? Check de handige tips hieronder.

Wanneer je dochter net in de puberteit zit kunnen verschillende dingen ongemakkelijk aan gaan voelen. Dat geldt óók voor het kopen van haar eerste bh. Toch is het nodig om er een te kopen, want jij wil natuurlijk niet dat je dochter tijdens het sporten of lopen pijnlijke borsten krijgt. Daarnaast wil je ook niet dat ze op school gepest gaat worden omdat haar borsten door T-shirts te zien zijn.

Wanneer is het tijd voor een eerste bh voor je dochter?

Voor ieder meisje verschilt het moment waarop ze haar eerste bh nodig heeft. Bij de één is dat op haar elfde en bij de ander op haar veertiende jaar. Wanneer de borsten zich ontwikkelen en ze door een shirt zichtbaar worden dan is het tijd om een bh te gaan kopen. Dan is een topje niet meer genoeg. Ook is het qua ondersteuning fijn voor haar om een bh te gaan dragen.

Praat erover

Soms geeft je dochter zelf aan dat ze een bh wil kopen, bijvoorbeeld als klasgenootjes en vriendinnetjes er ook een hebben. Maar sommige meisjes beginnen er zelf niet over. Dan is het goed om als ouder een gesprek hierover te beginnen. Geef aan dat elk meisje op een gegeven moment aan een bh toe is en dat het moment voor haar eerste bh nu is gekomen. Vertel enthousiast hoe blij jij was met je eerste bh en zeg dat je graag samen met haar een mooie wil gaan uitzoeken.

Tips voor tijdens het kopen van een eerste bh

  1. Laat je dochter zelf de bh uitkiezen, ook al vind jij de bh niet zo mooi. Wil ze een roze bh, terwijl jij een huidkleurige of witte bh in gedachte had? Laat de keuze aan haar. Je hebt er namelijk niks aan als zij de bh niet wil dragen.
  2. Zorg dat de bh een goede ondersteuning geeft maar daarnaast ook comfortabel zit. Kies voor een bh zonder beugels en met zachte cups.
  3. Het beste kun je voor een eerste bh naar een lingeriewinkel gaan. Daar kan een ervaren medewerkster meekijken en controleren of de maat goed is. Wil je dochter dit echt niet? Dan kun je online met haar bh’s uitzoeken. Bestel in dat geval een aantal verschillende modellen en maten en laat haar thuis lekker passen. Kijk welke bh het beste en fijnste zit. Op deze manier wordt de aankoop van haar eerste bh een fijn moment voor jullie allebei.

Krijgt mijn dochtertje al borsten? Ze is 9!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.