Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Puber problemen! Alles wat je over de puberteit wilt weten als ouder

Kleine kinderen worden groot en daar hoort ook de puberteit bij. Veel ouders zien er tegenop en weten niet goed hoe ze het beste met hun kind in de puberteit kunnen omgaan. Wij hebben alles wat je wilt weten over deze fase en de daarbij horende struggles van jouw zoon of dochter netjes voor je op een rij gezet.

“Hoe was je dag?”
“Gewoon.”
“Heb je je huiswerk af voor morgen?”
“Yo.”
“Wat zullen we vanavond eten?”
“Weenie.”

Help!? De puberteit is aangebroken

Komt dit bovenstaande dialoog jou herkenbaar voor? Dan zit jouw zoon of dochter zeer waarschijnlijk in de puberteit. Een moeilijke periode, niet alleen voor ouders want kinderen kunnen ook enorm met zichzelf struggelen tijdens de puberteit. We hebben alle praktische tips en weetjes over de puberteit voor je op een rij gezet. Zie het maar als een handleiding voor ouders van pubers.

Tekenen dat de puberteit is begonnen

Sommigen zijn vroeg, anderen laat. Wanneer begint de puberteit en wat zijn de eerste tekenen? (lees meer)

Sommige kinderen belanden al vroeg in de puberteit. Soms zelfs al voor hun elfde levensjaar. Alles wat je wilt weten over de prepuberteit vind je hier. (lees meer)

De puberteit start meestal tussen hun 10e en hun 15e jaar, maar kan ook vroeger of later beginnen. In dit artikel lees je alles over de ontwikkeling van meisjes tijdens de puberteit. (lees meer)

Communiceren met je puber

Puberteit betekent ook een nieuwe fase voor jouw zoon of dochter. Daar hoort ook verliefdheid en vragen over relaties en seks bij. Hoe praat je daar over? (lees meer)

Pubers ondergaan lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit en zij vinden het niet altijd even makkelijk om daar met hun ouders over te praten. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Hoe je dat doet, lees je hier. (lees meer)

Heb jij moeite om je puber te bereiken? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om een goed gesprek met ze te aan te snijden. (lees meer)

Opstandige puber in huis? Wij leggen je uit hoe je het beste met deze (lastige) fase kunt omgaan. (lees meer)

Kopzorgen van je puber

Als puber lijken je problemen zo veel groter dan ze daadwerkelijk zijn (weten wij volwassenen). Neemt natuurlijk niet weg dat dat voor een hoop kopzorgen en stress kan zorgen bij jouw zoon of dochter. Zo help je ze met stressvolle periodes op school. (lees meer)

Keuzes, keuzes, keuzes. We weten zelf ook wel hoe moeilijk het is om de juiste keuzes te maken bij grote beslissingen. Pubers ervaren vaak stress tijdens hun beroepskeuze. Dit is wat jij als ouder kunt doen om ze daarbij te helpen. (lees meer)

Do’s en don’ts

We willen je graag nog een aantal tips meegeven van dingen die je in ieder geval beter niet meer kunt doen bij je puberende kids. (lees meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.