Julia van Buuren
Julia van Buuren Hobby en sport 27 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Tijdloos puzzelen? Dit zijn de leukste puzzels voor jong en oud

Puzzelen is van alle tijden en voor alle leeftijden. Zowel jong als oud kan tot rust komen of juist plezier beleven aan het maken van een puzzel.

De eerste legpuzzels werden al in de tweede helft van de 18e eeuw ontwikkeld met een educatief doeleinde.

Puzzelen stimuleert het concentratievermogen

Puzzelen is goed voor kinderen. Het vergroot hun ruimtelijk inzicht en dit is belangrijk bij leren lezen, rekenen en schrijven. Daarnaast leren kinderen oplossingsgericht denken, stimuleert het hun concentratievermogen en leren kinderen geduld te hebben. Ook de fijne motoriek wordt verbeterd, want kleine stukjes in elkaar leggen is een hele kunst.

Jan van Haasteren

De Jan van Haasteren puzzels zijn wereldwijd bekend en geliefd. Van Haasteren tekende veel reclamewerk, strips, en maakte illustraties voor voorlichtingsfolders en schoolboeken. Maar de meeste bekendheid heeft hij verworven met het tekenen van de Jan van Haasteren puzzels. Dit begon in de jaren tachtig.

Safari & Storm 2-in-1 puzzel vanaf 12 jaar

Ben je op zoek naar niet één maar twee uitdagende spellen? Dan is de Jan van Haasteren Safari & Storm 2-in-1 puzzel wellicht wat voor jou. Ga op safari of beleef een storm tijdens het puzzelen.

Deze spellen bevatten veel kleur en details. Daarnaast zit er veel humor in verwerkt. De Jan van Haasteren puzzels staan bekend om specifieke kenmerken zoals de haaienvin, Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret. Als je goed zoekt kun je dit terugvinden..

Niet geheel onbelangrijk: deze puzzels zijn gemaakt van gerecycled karton in Europa. Om het karton in stukjes te snijden, is er gebruik gemaakt van het dunste mes dat er is.

Deze puzzels bevatten 1000 stukjes en zijn voor kinderen vanaf twaalf jaar. De twee puzzels zijn samen te koop en kosten 29 euro bij Bol.com.

Jan van Haasteren Junior Het Klaslokaal puzzel vanaf 7 jaar

Voor de jongere kinderen heeft Jan van Haasteren een juniorcollectie ontwikkeld. Kinderen kunnen al vanaf vijf jaar Jan van Haasteren puzzels leggen.

Deze kinderpuzzels zijn er met 150, 240 en 360 stukjes, die oplopen in moeilijkheidsgraad.

De puzzel Het Klaslokaal is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. In deze humoristische puzzel zijn kinderen in een chaotisch en druk klaslokaal afgebeeld. Wie blijft er bij de les?

Ook deze puzzel is gemaakt van honderd procent gerecycled karton. De puzzel bevat 360 stukjes en kost nu 9.99 euro bij Bol.com.

Dit is waarom puzzelen goed is voor de ontwikkeling van kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.