Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Quality time momenten inplannen met je kind doe je zo!

Quality time momenten inplannen met je kind of kinderen betekent niet alleen dat jullie de volle aandacht voor elkaar hebben, maar het zorgt ook voor een betere hechting en een vertrouwensband tussen jou en je kind. Je creëert een soort vangnet voor je mini: hij weet dat ‘ie altijd bij je terecht kan.

Quality time inplannen met je kind

Daarom is het belangrijk om zo nu en dan bewuste momenten samen met je kinderen door te brengen, het liefst een-op-een als je meerdere kinderen hebt. We zetten voor je op een rij hoe je dit kan aanpakken.

1. Ga naar buiten!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel buiten zijn minder stress ervaren, beter presteren op school, creatiever worden en zelfs meer leren te vertrouwen op hun eigen intuïtie. Maak daarom regelmatig samen een wandeling door het bos of over het strand, ga vogels spotten of bladeren zoeken, hutten bouwen, verstoppertje spelen of zelfs picknicken als het weer dat toelaat.

2. Doe meditatie-oefeningen samen

Dit kunnen simpele ademhalingsoefeningen en bewegingen zijn, maar ook een rustmoment zoals voorlezen hoort hierbij. Neem een momentje samen en maak er jullie moment van.

3. Wees creatief

Een goede manier om contact te maken met je kind is door samen te gaan schilderen. Laat je kinderen kiezen uit verschillende kleuren verf en laat ze hun emoties benoemen bij de kleuren die ze gebruiken. Jij kan dit ook aan je kind vertellen over jezelf. Je mini leert zo zijn eigen gevoelens te benoemen en zich uit te drukken, in een veilige omgeving. Daarnaast gelden er geen regels bij schilderen, dit werkt ontspannend en je kind kan zichzelf helemaal vrij uiten.

4. Luister samen naar muziek

Net als met schilderen maakt ook luisteren naar muziek ontspannen. En ook hier kunnen gevoelens gemakkelijk geuit worden. Stil zitten hoeft natuurlijk niet: lekker samen gek doen en dansen door de kamer.

Een verveelde tiener? Niet meer met deze 7 quality time momenten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.