Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Rachels dochter (15) wil model worden: ‘Ze is iedere dag calorieën aan het tellen’ 

Sommige kinderen weten al van jongs af aan wat ze later willen worden, zo ook de dochter van Rachel. Ze wil niets liever dan een modellencarrière. “Ik ben hier echt niet blij mee.”

“Mijn dochter Lilly is een meisje dat goed weet wat ze wil. Altijd al. Toen ze een jaar of drie was wist ze al precies wat ze wel en niet wilde, en zo is het nu nog steeds. Vorig jaar vertelde Lilly, dat ze graag model wilde worden. Ik wist niet wat ik hoorde, maar zei ook dat ik haar in al haar dromen wilde steunen. 

YouTube

Op YouTube volgde Lilly een jong model dat de hele wereld overvloog en de ene na andere campagne voor een groot modemerk had. Lilly was ervan overtuigd dat zij dat ook zou kunnen en zette op dat moment alles op alles om het te doen slagen. Ze ging gezond eten en sporten. Alles om maar een echt model te worden. 

Modellenbureau

Op het moment dat ze in haar ogen ‘in shape’ was, nam ze contact op met modellenbureaus. Ze mocht bij een aantal langskomen. Mijn man of ik gingen iedere keer mee, want ze was nog zo jong. Telkens kreeg ze te horen dat ze niet dun genoeg was voor een model, en niet vol genoeg was voor een plus-size model. Ik wist niet wat ik hoorde. 

Calorieën tellen 

Op dat moment was het voor Lilly duidelijk. Ze wilde afvallen om wel de juiste maten te kunnen halen. Ze startte met calorieën tellen, bij iedere maaltijd weer. Ze had zelfs een speciale app die alles bijhield. Nog steeds doet ze dat. Ik ben hier echt niet blij mee. 

Gezondheid 

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en nog steeds is ze bezig om haar droom te verwezenlijken. Ze is nog steeds niet aangesloten bij een modellenbureau, dus ik heb geen idee of het haar echt gaat lukken. Ook wil ik niet dat ze nog meer gaat afvallen, want het gaat wel om de gezondheid van mijn kind. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt, ik hou haar en haar gezondheid nauwlettend in de gaten. Dat is het minste wat ik als moeder kan doen.”

Rachel (43): ‘Mijn zoon heeft een narcistische vriendin’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.