Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Een rondje lopen of fietsen met je kids: 6 manieren om het leuker te maken

We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis, maar de kinderen moeten toch af en toe even worden “uitgelaten”. Gelukkig mag samen een rondje lopen of fietsen nog steeds, met gepaste afstand natuurlijk. Maar na vijf weken wordt dat blokje om toch een beetje saai. Tijd voor wat verandering!

Wie kinderen heeft weet dat 24/7 binnen blijven er eigenlijk niet in zit, zeker niet met dit mooie weer. Een rondje lopen of fietsen is dus echt een welkome afwisseling. Alleen misschien zijn je kids daar inmiddels ook wel op uit gekeken en willen ze iets spannenders. Dan hebben wij goed nieuws voor je.

Vijf manieren om een rondje lopen leuk te maken

Met deze creatieve ideeën blijkt die oude vertrouwde route toch opeens een stuk interessanter.

Berenjacht

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen in de media, want berenjacht is een fenomeen door heel Nederland. Veel mensen zetten beren achter hun raam zodat kinderen op zoek kunnen gaan naar de knuffelberen in hun wijk. Om het wat uitdagender te maken kun je ook bij ieder soort beer een opdracht verzinnen. Bij een witte beer loop je achteruit tot de volgende beer bijvoorbeeld. Of bij een beer met kleding aan doe je vijf push-ups. Verzin het maar en ga op jacht!

Dieren spotten

Welke vogels, insecten en andere kleine dieren vind je bij jouw in de buurt? Je zult er versteld van staan als je er eenmaal op gaat letten. Een leuke bezigheid en ook nog eens heel leerzaam! Want kende jij het verschil tussen een brandgans en een nijlgans al?

Pokemon Go

Ja, Pokemon Go bestaat nog steeds! Tijd om de draad weer op te pakken. Met honderden nieuwe Pokemons die zijn toegevoegd aan het spel is er weer genoeg te vangen. Let’s go!

Speurtocht

Een speurtocht blijft leuk, zet met stoepkrijt of lintjes een leuke tocht uit en laat je kinderen daarna zoeken. Een garantie voor plezier en veel lichaamsbeweging!

Bingo

Ga buiten bingo spelen! Maak een eigen bingo kaart met daarop dingen die je kinderen moeten fotograferen. Bijvoorbeeld een rode auto, een narcis, een huis met nummer 20 enzovoorts. Wie heeft als eerste bingo?

Leen een hond

Is je kind gek op honden, maar hebben jullie zelf geen hond? Dan kun je er misschien eentje lenen om uit te laten. Er is vast een hond uit de buurt of van een familielid die staat te trappelen voor een rondje.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.