Redactie
Redactie Ouders 26 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Is de scheiding rond? Met deze handige tips creëer je een nieuw thuis voor jou en je kind(eren)

De scheiding is rond, je hebt een nieuw huis gevonden. Nu moet je de woning gaan inrichten en er weer je eigen thuis van maken.

Om na de scheiding wederom iets nieuws op te bouwen, maar nu zonder partner is niet alleen voor jou meer dan spannend, maar ook voor de kinderen. Maar het gaat je lukken, met deze zes handige tips.

Wanneer de scheiding rond is: 6x handige tips om samen met je kind(eren) een nieuw thuis te creëren

Spannend, eng, bevrijdend en verdrietig. Maar samen met je kids gaat het lukken!

1. Doe het samen

Betrek je kinderen erbij. Je kunt ze natuurlijk niet je nieuwe bankstel of eethoek uit laten zoeken, maar je kunt ze wél meenemen als je gaat shoppen voor een nieuwe inrichting.

2. Kleur kiezen

Laat ze voor hun nieuwe slaapkamer vooral lekker zelf meedenken. Welke kleur vinden ze mooi? Willen ze een behangetje? Of graag een bepaalde kleur op de muur of verwerkt in de gordijnen?

3. Nieuwe spullen

Waarschijnlijk zal je nieuwe spullen voor hun slaapkamers moeten kopen. Ga lekker samen shoppen en op zoek naar nieuwe meubeltjes. Struin bijvoorbeeld langs de winkels van de meubelboulevard of bezoek een brocante of kringloopwinkel. Hoe leuk is het om samen een bureautje of kastje op te knappen, precies in de kleuren en stijl zoals zij mooi vinden voor hun nieuwe kamer?

4. Spullen meenemen

Zijn ze het meest van de tijd bij jou? Dan willen ze misschien wel heel graag wat spullen meenemen uit het huis van je ex. Overleg dan samen wat ze mee willen nemen.

5. Housewarming

Een housewarming organiseren is niet alleen leuk, maar ook nog eens handig. Je omgeving kan kennismaken met jullie nieuwe huis, maar ook kunnen de kinderen hun nieuwe thuis aan vriendjes en vriendinnetjes laten zien. En: vraag aan je kinderen wat ze graag zouden willen hebben voor hun nieuwe kamer of het huis en zet dat op het verlanglijstje van de housewarming voor de gasten. Dan hebben ze echt het gevoel dat ze erbij betrokken zijn!

6. Gezelligheid

Creëer vooral geborgenheid en gezelligheid voor de kinderen. Overal mooie bloemen of planten, kaarsjes, een lekker kleed en relaxhoekje waar je samen kan ontspannen en bij elkaar kunt zijn. Maak er samen jullie project van, mits de leeftijd van de kinderen dit toestaat natuurlijk.

Het moet vooral leuk voor de kinderen zijn om met het nieuwe huis en hun nieuwe kamer bezig te zijn. Is het financieel niet allemaal even makkelijk voor je? Het is niet meer dan normaal dat je je ex vraagt mee te betalen aan in ieder geval de nieuwe slaapkamer voor de kinderen. Dat geeft misschien wat meer lucht en maakt het wat relaxter om nieuwe spulletjes voor de kinderen te kunnen kopen.

Nog even dit
Lees alles over verschillende vormen van hulp, documenten en informatie over scheiden op Rechtsinfo.nl

Meer lezen over het hoe en wat omtrent je scheiding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.