Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Nieuws 12 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Schnitzel-gate bij Een Huis Vol Emigreert: ‘Ze willen twee schnitzels, WAT NU?!’

Wie afgelopen vrijdagavond naar Een Huis Vol Emigreert gekeken heeft, weet waarschijnlijk precies wat we met ‘schnitzel-gate’ bedoelen. Namelijk de twee nog bevroren, gefrituurde schnitzels die de kok van de familie Kraan maakte voor de eerste gasten van hun camping in Luxemburg. De kijkers kunnen er wel om lachen en gelukkig kunnen de Kraantjes dat zelf nu ook.

Schnitzel-gate in huize Kraan

“Ze willen twee schnitzels, wat nu?!”, roept dochter Marlynn verschrikt naar de kok en haar vader Ivan tijdens de aflevering van Een Huis Vol Emigreert. De camping van de familie Kraantjes is die dag nét open en de eerste gasten, een Nederlands stel, zijn gearriveerd. Hongerig als ze zijn, nemen ze plaats in het restaurant. Daar zien we de ‘ervaren’ kok die met zijn eerste bestelling aan de slag moet: twee schnitzels.

Grappig is het al dat Ivan Kraan aan de kok uitlegt hoe hij schnitzels moet bakken. Vervolgens zien we de kok stuntelen met een grote stapel nog grotere schnitzels die allemaal bevroren zijn. Daarna gaat er een enorme hoeveelheid olie (?!) in de pan en worden de twee schnitzels donker gefrituurd (?!). Vervolgens wordt in paniek bepaald welke salade erbij moet en krijgen de gasten ook nog patat (of zeggen we friet in Luxemburg) erbij geserveerd. Die zien er nogal licht en slapjes uit, maar gelukkig maakt het de twee gasten niet zo veel uit.

Dit vonden de kijkers van de verbrande schnitzels en slappe patat

Linda Kraan daarentegen heeft er wel wat over te zeggen: “Wat een lap. Eerlijk antwoord: hij is lekker, maar hij is iets te hard gegaan. Ik vind het zielig om te zeggen, maar ik moet eerlijk zijn.” Om er ook nog even aan toe te voegen hoe je het beste een goede schnitzel kunt bakken. De kijkers kunnen er om lachen:

Ook de Kraantjes kunnen nu lachen om de schnitzels

Op het Instagram-account van de Kraantjes zien we een vrolijke post van vader Ivan en moeder Linda met daarbij tekst en uitleg over hun zogezegd ervaren kok, over de schnitzels, de reacties van de kijkers en hoe ze zelf naar de aflevering gekeken hebben. Spoiler alert: de kok werkt inmiddels niet meer op de camping in Luxemburg en Ivan staat nu zelf in de keuken.

Huilen met de familie Jelies

De familie Jelies neemt in deze aflevering afscheid van vrienden en familie en dat valt de oudste dochters en moeder Janneke zwaar. Ga je de aflevering nog kijken, houd dan maar even wat tissues bij de hand, want er wordt wat af gehuild door de Jelies. Vooral de moeder van Janneke Jelies breekt bij het gedag zeggen van haar dochter en haar vele kleinkinderen die ze voorlopig niet in real life zal zien. Volgende week zien we hoe de familie Jelies intrekt in hun nieuwe woning, hun thuis, in Spanje.

Zien: a capella-versie van Hallelujah gezongen door oudste dochter Jennie Jelies van Een Huis Vol Emigreert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.