Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 19 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Olivia (35): ‘Mijn schoonvader lust niks en wil dat ik een apart kerstdiner voor hem maak’

Olivia’s schoonvader is een moeilijke eter en hij maakt zich nu al druk om het kerstdiner. Hij is erg bang dat hij de hele avond honger moet lijden, terwijl Olivia altijd veel passie en liefde in het bereiden van eten stopt.

Op haar verjaardag ging het ook al mis: “Mijn schoonvader vond het eten zo vies, dat hij patat ging halen bij de snackbar.”

Kerstdiner

“Je kunt wel zeggen dat koken en lekker eten een passie van mij zijn. Gelukkig deel ik deze passie met mijn man Robin. We kunnen er echt van genieten om een avond samen in de keuken te staan en nieuwe gerechten uit te proberen. Ook zijn we altijd in de nieuwste restaurants van de stad te vinden om het eten te proeven.

Waar ik ook echt van geniet, is koken voor een gezelschap. Dit jaar komt mijn hele schoonfamilie bij ons eten met kerst. Een Mexicaans thema leek mij erg leuk. Verschillende Mexicaanse dipsausjes, wraps, taco’s en verschillende vullingen. Tussendoor af en toe een amuse.

Klachten

Voor ieder wat wils lijkt mij. Helaas kreeg ik de eerste klachten al een paar weken geleden. Mijn schoonvader had in de familie rondgebeld om te vragen wat ik met kerst op het menu heb staan. Hij was namelijk bang dat hij het niet lekker zou vinden.

Toen hij hoorde dat het een Mexicaanse avond zou worden, heeft hij mijn schoonzus aangestuurd om aan mij te vragen of er een apart kindermenu gemaakt kon worden. Hij was zo bang dat er niks lekkers bij zou zitten dat hij besloot om de kinderen erbij te betrekken. Volgens hem zouden de kinderen namelijk ook de hele avond niks gaan eten als het Mexicaans zou worden.

Kindermenu

Indirect wilde hij dus dat ik een apart kerstdiner voor hem zou maken. Ik heb zelf namelijk ook kinderen en die vinden wraps juist hartstikke lekker. Het kindermenu zou dus puur voor hem klaargemaakt moeten worden. Mijn schoonvader eet thuis namelijk alleen aardappel, groente, vlees. Alles wat anders is, vindt hij veel te gek.

Ik vind het jammer dat hij zich nu al druk maakt om het menu, aangezien ik altijd veel tijd en liefde steek in het bereiden van eten. Ik wil graag dat iedereen geniet van het eten en zich geen zorgen maakt. Aan de andere kant wil ik hem wel tegemoetkomen.

Verjaardag verpest

Hij heeft namelijk een keer mijn verjaardag verpest. Ik had toen Italiaans op het menu staan en heb me enorm uit staan sloven voor alle verschillende gerechten. Italiaans leek mij redelijk veilig, de meeste mensen eten dit graag. Of krijgen het op z’n minst door hun keel.

Mijn schoonvader vond het zo vies, dat hij patat ging halen bij de snackbar. Toen de kinderen erachter kwamen dat hij patat ging halen, wilden ze ook allemaal iets van de snackbar. Aangezien we met veel kinderen zijn in de familie, haalde hij uiteindelijk voor bijna de helft van het gezelschap patat.

Ondankbaar

Ik kon wel huilen. Ik vond het erg ondankbaar, want ik had zo mijn best gedaan in de keuken. In dat opzicht wil ik hem wel een beetje tegemoetkomen, maar ik vind het behoorlijk asociaal om je zo te gedragen tegen iemand die zo haar best doet in de keuken.”

12x leuke hapjes voor het kerstdiner op school

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.