Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo houd je het Sinterklaasfeest leuk én betaalbaar

Zie ginds komt de stoomboot! De lieve goede Sint is weer in het land en dat betekent ook dat de tijd van kruidnootjes snaaien, schoentjes zetten en surprises maken weer is aangebroken. Zo houd je het Sinterklaasfeest leuk, makkelijk en ook nog eens betaalbaar.

Bijna iedereen voelt de prijsstijgingen op het gebied van boodschappen en energiekosten in de portemonnee. Zeker in de feestmaanden lastig; je wilt je kinderen immers wel een leuk Sinterklaasfeest geven.

Gelukkig kun je het zo duur maken als je wilt; er zijn zat mogelijkheden om voordelig te shoppen. Zo let supermarktketen Albert Heijn letterlijk en figuurlijk op de kleintjes, check onderstaande tips voor het Sinterklaasfeest – van intocht tot pakjesavond – maar.

1. Voordelige schoencadeautjes

Nee, er hoeft niet elke dag iets in de schoen. In de regel krijgen de meeste kinderen in de periode tot het officiële Sinterklaasfeest op 5 december wel minstens eens per week een cadeautje. Omdat je vast geen zin hebt om stad en land af te zoeken naar een leuk en ook nog een beetje betaalbaar presentje, heeft Albert Heijn in de winkels allerlei leuks liggen voor zachte prijsjes. Denk aan een heerlijke chocoladeletter of een zakje chocolademunten, die je zo met de boodschappen meegrist. Maar ook sintsokken, een puzzel, geurpotloden, een knuffel, autootje of DIY armbandjes. Zo kun je – zelfs last-minute – iets uitkiezen in de supermarkt of zelfs meebestellen als je online boodschappen doet. Superhandig!

2. Wie zoet is…

Je kunt natuurlijk al lang en breed kruid- en pepernoten en taaitaai scoren in de supermarkt en daar zitten ook allemaal Prijsfavorieten tussen. Dat zijn eigen merk-producten van topkwaliteit, die altijd laaggeprijsd zijn. Fijn dus voor de portemonnee. Nu Sint officieel in Nederland is, zijn er nog veel meer lekkernijen te vinden. Van letters met discodip tot een marsepeinen sint hamster en van chocoladekikkers tot minispeculaasjes. Ook glutenvrij! Is het echte Sinterklaasfeest aangebroken? Dan is het natuurlijk leuk om een keer goed uit te pakken in de keuken. Bak, eventueel samen met je kids, zelf kruidnoten of steel de show met een heuse Sinterklaastaart!

3. Easy surprise

Is jouw kind al bekend met Het Grote Geheim? Dan zit je vast in de fase van de surprises. Leuk om te doen, maar best wel een klus om iets creatiefs te bedenken en te maken. De Albert Heijn Surprise Hulp is jouw redding. Bekijk de vlogs om inspiratie op te doen voor makkelijke (of ietsje moeilijkere) surprises die je met oude verpakkingen kunt maken.

Tot slot: geniet! Het is maar een paar jaar dat je kinderen dit echt als een magische periode ervaren, daarna weten ze precies hoe het zit. Dan willen ze best nog cadeautjes, maar vinden ze de Sint en zijn pieten niet meer zo boeiend. Wedden dat jij deze tijd dan weer mist?!

Bij Albert Heijn vind je alles voor het leukste feest van het jaar. Kijk in de supermarkt of bezoek de online Sintshop vol sintlekkernijen, cadeautjes en recepten.

In samenwerking met Albert Heijn

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.