Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

5x knutselen voor Sinterklaas: de leukste ideeën

Sinterklaas komt vandaag aan in het land dus we kunnen weer lekker knutselen met onze kinderen. Vooral voor kleuters zijn er leuke Sinterklaasknutsels te vinden om het huis mee te versieren tot pakjesavond of om mee te geven aan Sinterklaas in hun schoen.

Ben je niet zo’n knutselaar? Geen zorgen, sommige knutselwerkjes zijn heel makkelijk om te maken.

Knutselen voor Sinterklaas

Met deze voorbeelden van Sinterklaasknutsels kunnen jij en je kleuter weer een tijdje vooruit. Tip: bewaar de wc rolletjes maar!

  1. Stoomboot van een eierdoos

Deze stoomboot gemaakt van een eierdoos is echt geweldig. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is een keukenrol zwart verven. Een bolletje watten aan de bovenkant en je hebt de schoorsteen al klaar. Nu nog versieren met vlaggetjes en kleurtjes. Voor de geavanceerde knutselaar, je kunt er ook pietjes en een heuse Sinterklaas van wc-rol bijmaken.

2. Handjes van Sinterklaas

Deze knutsel is leuk als er jongere broertjes of zusje mee willen doen. Wat heb je nodig? Een rolletje kant, witte verf, rode verf en gekleurd papier. Met het handje van je kind maar je om het papier de hand van Sinterklaas.

3. Het paard van Sinterklaas

Wc-rolletjes zijn multifunctioneel, je kunt er van alles mee maken. Zoals dit paard van Sinterklaas. Voor dit knutselwerkje heb je twee wc-rollen nodig, witte wol, een oogje en zwart- en roodkleurige viltstiften. Uit het ene wc-rolletje knip je twee reepjes voor de poten. Niet of lijm de boel aan elkaar en je kunt beginnen met verven. De laatste details komen als de verf droog is.

4. Klimmend pietje

Deze knutsel vergt wat preciezer werk dan de vorige werkjes. Je moet namelijk secuur de handjes en voetjes uitknippen. Ook het petje en het gezicht van de piet moeten zorgvuldig uitgeknipt worden. Net een leuk werkje voor een ijverige kleuter.

5. Krans van kruidnoten

Als laatst deze fantastische kruidnotenkrans om je huis helemaal Sinterklaas-proof te maken. Deze komt uit de LU Bastogne e-guide over koken en knutselen met kruidnoten. Hij is bedacht door knutselexpert Lady Lemonade. De volledige uitleg vind je hier.

Bron: Lady Lemonade

To do in de herfstvakantie: 7x knutselen met dingen uit de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.