Appeltaart havermout

Dit 'appeltaartje' is zo gemaakt en heerlijk voor bij de thee, als tussendoortje of zelfs als ontbijt. En dankzij de havermout en het zoeten met niet geraffineerde suikers nog gezond ook.

Ingrediënten

  • 4 flinke eetlepels havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • halve appel
  • 1 theelepel koekkruiden (of eventueel kaneel)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel noten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de amandelmelk en de havermout in een ovenbestendig schaaltje.
  • Rasp de appel en voeg deze toe aan de havermout.
  • Doe er dan de koekkruiden, rozijnen en noten bij en meng alles goed door elkaar.
  • Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Zet het taartje zo’n 25 minuten in de oven.
  • Het liefst lekker warm uit de kom opeten!

Wat is er zo gezond aan havermout? Je leest het hier!

 

Bron: Voedselzandloper kookboek. Met dank aan onze voedingscoach Suzanne Vrij.

Reageer op artikel:
Appeltaart havermout
Sluiten