Redactie
Redactie Eten en Voeding 5 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Appeltaart, wie houdt er niet van? En deze is ook nog eens extra gezond!

De herfst komt eraan, al merk je daar met het warme weer nu nog weinig van. Maar straks, als de weer lekker bij de verwarming zitten, dan is er niets lekkerder dan een stukje appeltaart. Deze  is zo gemaakt en heerlijk voor bij de thee, als tussendoortje of zelfs als ontbijt. En dankzij de havermout en het zoeten met niet geraffineerde suikers nog gezond ook.

Super lekkere en gezonde appeltaart

Ingrediënten voor de appeltaart

  • 4 flinke eetlepels havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • halve appel
  • 1 theelepel koekkruiden (of eventueel kaneel)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel noten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de amandelmelk en de havermout in een ovenbestendig schaaltje.
  • Rasp de appel en voeg deze toe aan de havermout.
  • Doe er dan de koekkruiden, rozijnen en noten bij en meng alles goed door elkaar.
  • Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de appeltaart zo’n 25 minuten in de oven.
  • Het liefst lekker warm uit de kom opeten!

Wat is er zo gezond aan havermout? Je leest het hier!

En wil je toch een klein beetje ongezondigen? Een toef slagroom maakt de taart natuurlijk helemaal af.

Bron: Voedselzandloper kookboek. Met dank aan onze voedingscoach Suzanne Vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.