Gina Koninkx
Gina Koninkx Vrije Tijd 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Geen zin in een speelafspraak voor je kind? Zo wijs je het vriendelijk af

Je kind komt het schoolgebouw uitgerend en storm op je af. Met nog twee kinderen om hem heen. Je voelt de bui al hangen. Niets om je voor te schamen: soms heb je echt even geen zin in een speelafspraak. Het komt nou eenmaal niet altijd lekker uit. Zo wijs je het idee vriendelijke af.

Speelafspraak afwijzen

Het is helemaal niet erg dat je weleens een speelafspraak van je kind cancelt of afwijst. Hoewel je soms de sociale druk voelt om dit nooit te doen, is het niks om je voor te schamen. Als ouder weten we allemaal dat het nou eenmaal niet altijd handig uitkomt. Zo wijs je op een vriendelijke manier een speelafspraak af:

1. Leg uit waarom het niet uitkomt

Het is slim om aan je kind en eventueel ook de ouders van de kids die graag willen komen spelen, uit te leggen waarom het niet uitkomt. Je hoeft niet per se in te gaan op de details als je het liever privé houdt, maar geef wel één reden. Je echte mom friends begrijpen natuurlijk elke reden en jij andersom ook bij hen.

2. Doe een nieuw voorstel voor een speelafspraak

Doe meteen een nieuw voorstel aan je kind om op een ander moment wél af te spreken. Wellicht komt het morgen wel uit en kunnen jullie dat nu al meteen vastleggen. Dan hebben de kids ook meteen iets om naar uit te kijken.

3. Geef wel aan dat het een leuk idee is

Het is goed om wel te benoemen dat het een goed idee is om af te spreken. Als je iets aanmoedigt, is dat het hebben van sociale contacten. Zeg bijvoorbeeld ‘Joh, wat een onwijs leuk idee van jullie om af te spreken. Vandaag komt het alleen niet zo handig uit omdat je al vroeg voetbaltraining hebt, maar morgen kan het wel!’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.