Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vakantie 17 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

11 spelletjes voor jou en je kids voor tijdens het wachten op het vliegveld

Eindelijk: de langverwachte vakantie is daar! Hoezeer je er ook naar uitkijkt om er even uit te zijn, er zit eerst nog een reis op je te wachten voor je daadwerkelijk echt kunt ontspannen (voor zo ver dat mogelijk is met kinderen uiteraard). Zie je op tegen het lange wachten op het vliegveld met je kids? Don’t worry, wij geven tips voor de leukste spelletjes tijdens het wachten.

Wachten is nooit leuk, hoe oud je ook bent, maar al helemaal niet als je ook nog eens je kinderen moet vermaken. Wat duren de minuten dan opeens lang.

Vakantiestress

Als jij binnenkort of van de zomer op vakantie gaat, heb je waarschijnlijk al stress genoeg. Alle koffers moeten worden ingepakt en alles moet geregeld zijn voor de reis en het verblijf. Dan hebben we het nog niet eens over de rit naar het vliegveld: alle kinderen (en partner) op tijd in de auto hebben, blijft een uitdaging. En daarna hopen dat alles op het vliegveld goed gaat. Iedereen kent dat opgeluchte gevoel als je eindelijk bij de gate aankomt.

Het is verstandig om van tevoren al te bedenken wat je gaat doen als je kinderen zich vervelen. Want dat dat gaat gebeuren, is een feit. En om je kind nou urenlang voor een schermpje te zetten, is ook niet de oplossing, hoe makkelijk dat ook zou zijn. Het kan dan handig zijn om een paar spelletjes op voorhand te hebben, zodat je er gelijk op in kan spelen.

Spelletjes voor tijdens het wachten

Hieronder geven wij tien tips voor spelletjes die je tijdens het wachten kan spelen.

1. Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker, maar het blijft een leuk spelletjes voor de kids. Zeker op een vliegveld is er van alles te zien, waardoor je kinderen zich niet snel zullen vervelend (en jij dus ook niet).

2. Vertel een verhaal

Waarmee je ook de tijd kunt doden en je kinderen de slappe lach bezorgt, is om samen een verhaal te vertellen, waarbij iedereen om de beurt een zin verzint. Wedden dat het erg creatief wordt?

3. De speciale J/M Ouders vliegveld-bingo

Speciaal voor jullie maakten wij een bingokaart om te spelen tijdens het wachten. Vind jij de persoon met de hoed, de roze koffer, een Nijntje figuur of een stewardess in een blauw pakje? Kruis ze aan en ga door tot je bingo hebt. Wie als eerste bingo heeft, krijgt wat lekkers. En vooruit, de rest krijgt dat gewoon ook. Je downloadt de printable van de J/M Ouders op vliegveld-bingo hier of maak een screenshot van de afbeelding hieronder.

vliegveld bingo jmouders zonder tekst
J/M Ouders

4. Duimworstelen

Heb jij een kind dat altijd loopt te verkondigen hoe sterk hij of zij is? Daag hem/haar uit met een duimworstelspelletje. Eens kijken wie er echt het sterkste is.

5. Letterspel

Bij dit spelletje kun je kijken hoe creatief je kinderen eigenlijk zijn. Je noemt een letter en je kinderen moeten voorwerpen om hen heen noemen die met die letter beginnen.

6. Handraden

Pak een lekker snoepje of iets anders leuks dat makkelijk in je hand past. Houd je handen achter je rug en je kinderen moeten raden in welke hand het zit. Wie het eerst goed raad, mag het hebben.

7. Denkbeeldige reiziger

Nu de vakantie toch echt begint, kun je alvast wegdromen naar een mooie bestemming. Doe samen met je kinderen het spel ‘Ik ga naar… en ik neem mee…’. Daar zullen leuke antwoorden uitkomen.

8. Raad het getal

Oké, met dit spelletje ben je misschien wel snel klaar, maar voor even een paar minuten is hij wel leuk. Neem een getal in je hoofd en wie van je kinderen het eerst goed raad, wint.

9. Would you rather

Hoewel vooral jongeren en volwassenen dit spelletje spelen, kun je dit zeker een keer met je kinderen proberen. Hebben ze liever een zwembad of het strand? Een ijsje of een pizza?

10. Geheugenspel

Dit spelletje is goed voor het geheugen van je kinderen. Noem een aantal voorwerpen op, het aantal afhankelijk van de leeftijd en de kinderen moeten ze daarna in de goede volgorde opnoemen.

11. Hoeveel?

Ook dit spelletje laat zien hoe creatief je kinderen zijn. Noem een kleur of vorm en je kinderen moeten om zich heen voorwerpen vinden met die kleur of vorm. Wie het meeste heeft, wint.

Deze zomer of mei op vakantie? Vermijd deze 4 peperdure tolwegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.