Gina Koninkx
Gina Koninkx Vakantie 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Stedentrip maken met kids? 5 tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen

Parijs? Milaan? Berlijn? Welke bestemming het ook moge worden, jouw kids zullen dolenthousiast zijn om te horen dat jullie een stedentrip gaan maken. Maar waar moet je eigenlijk aan denken tijdens zo’n midweekje weg met de kinderen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Geloof ons, reizen met kids kan een enorme uitdaging zijn. Lekker kamperen op een rustige vakantie is dan ook heel anders dan rondbanjeren in een drukke stad. Juist voor dat laatste hebben we een aantal tips bedacht. Lees en leer.

Stedentrip met kinderen

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het om reizen gaat. Wat je moet meenemen weet je ongetwijfeld al, andere belangrijke tips voor een vlekkeloze stedentrip met de kids vind je hier.

1. Pak praktisch

Hoe fijn een rolkoffer ook is, en er past veel in, soms is het praktischer om je handen leeg te hebben. Kies in dat geval voor een rugzak als het om het praktische gaat. Zeker als je met jonge kinderen naar een grote stad gaat is het handig als je je handen vrij hebt om hun handjes vast te houden.

2. Bereid je kids voor

Een grote stad, ook al is deze in Europa, kan voor kinderen enorm overweldigend zijn. Misschien zien ze er wel totaal nieuwe dingen zoals zwervers die onder de brug slapen. Bereid je kinderen daarop voor. Leg ze uit dat in grote steden ook veel arme mensen wonen. Hierdoor komt het niet als iets totaal onverwachts als ze dat tegenkomen.

3. Maak thuis vast de planning

Maak thuis alvast een schema voor de stedentrip. Dit scheelt enorm veel stress in de ochtend, zeker als de kinderen staan te popelen om de deur uit te gaan. Bedenk voor de zekerheid ook activiteiten mocht het weer omslaan. Het is zonde om op een zonnige dag het museum in te gaan als het de dag erna regent dat het giet natuurlijk.

4. Koop tickets online

Daarmee voorkom je dat je onnodig lang in de rij moet staan of zelfs dat kaarten zijn uitverkocht. Als je online alvast toegangskaarten koopt ben je er vaak ook nog eens van verzekerd dat je de hele rij mag overstaan en in een keer door kunt lopen. Tegenwoordig kunnen ze (bijna) overal gewoon je ticket scannen op je mobiele telefoon dus uitprinten hoeft ook al niet meer. Handig!

5. Download de nodige apps

Hoewel het super fijn is dat we tegenwoordig gewoon gratis kunnen blijven internetten binnen heel Europa, is niet overal de verbinding even goed. Sommige steden hebben handige apps met het metronetwerk (ook om bijvoorbeeld tickets te kopen online) die ook functioneren wanneer je geen bereik hebt als je bijvoorbeeld onder de grond bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.