Redactie
Redactie Feestdagen 1 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

7 Leuke dingen om te doen op nieuwjaarsdag met je kids

Gelukkig nieuwjaar! Het is 2020, een nieuw jaar is begonnen. En nieuwjaarsdag is de perfecte dag om even lekker niets te doen, of juist om er op uit te gaan met je gezin.

Heb je nog geen plannen voor 1 januari? Ga dan een van deze leuke dingen doen met je kids.

1. Naar de dierentuin

Lekker struinen langs alle dieren, vinden je kids geweldig en jij bent even lekker in de buitenlucht. Misschien wel zo fijn als je een klein katertje hebt overgehouden van de nacht ervoor.

2. Of naar het pretpark

Heb je energie over, dan kan het pretpark of een sprookjesbos natuurlijk ook heel leuk zijn. In ieder geval zorg je voor blije kindergezichtjes op de eerste dag van het nieuwe jaar.

3. Een strand- of boswandeling

Helaas ligt er geen sneeuw, dus sneeuwpoppen bouwen zit er niet in. Maar uitwaaien op het strand of takjes zoeken in het bos kan natuurlijk wel. Om daarna natuurlijk op te warmen met een kop dampend hete chocolademelk met slagroom.

4. Zoek een schaatsbaan op

Omdat natuurijs er ook hoogstwaarschijnlijk ook deze nieuwjaarsdag niet in zit, zoek je gewoon een schaatsbaan op. Huur een paar schaatsen (of neem ze zelf mee) en neem je kinderen mee het ijs op. De meeste schaatsbanen zijn kindvriendelijk en hebben stoeltjes of andere hulpmiddelen voor ze klaar staan.

5. Netflix marathon

Heb je iets oudere kids? Dan is een dag relaxen ook heel fijn (ook voor jou als de nacht erg kort was). Haal de dekbedden uit de slaapkamers en leg die op de bank, maak warme chocolademelk klaar en zet lekkere dingen op tafel. Kies een Netflix serie of een paar films uit en ga gestrekt op de bank met z’n allen. Een middagdutje is dan niet te voorkomen natuurlijk.

Heb je Disney Plus? Check dan deze tip: want vanaf nieuwjaarsdag staan alle Ice Age films erop!

6. Een dag vol spelletjes

De eerste dag van het jaar is perfect voor een ouderwetse spelletjesmiddag. Kies jullie favorieten spellen uit en speel de een na de ander. Degene die de meeste spellen gewonnen heeft, mag zeggen wat er in de avond gegeten wordt.

7. Knutselen voor de kleintjes

Met kleinere kids is een spelletjesmiddag niet aan te raden, maar een knutselmiddag dan weer wel! Zet van alles op tafel: van schaartjes tot papier, stickers, krijtjes, kleurpotloden, klei, vormpjes en stempels. Knutselen maar!

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.