Julia van Buuren
Julia van Buuren Mentale gezondheid 2 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Een kind met sterke wil? Dit is waarom het een positieve kracht is

Weet jouw kind precies wat hij of zij wil en krijg je hier met geen mogelijkheid een speld tussen? Dan heeft hij of zij vast en zeker een sterke wil. Dit kan als ouder soms frustrerend zijn. Maar vergeet niet: een sterke wil is ook positief.

Kinderen met temprament staan stevig in hun schoenen en kunnen een uitdaging zijn voor ouders. Maar tegelijkertijd brengt deze sterke wil ook positieve aspecten met zich mee.

6x waarom een sterke wil positief is

Dit zijn redenen waarom het positief is als jouw kind een sterke wil heeft.

1. Zelf ontdekken

Kinderen met een sterke wil zijn vaak zelfstandig en willen zelf de wereld ontdekken. Ze zijn nieuwsgierig en zoeken dingen graag uit. Hierdoor zijn ze ook goed in het oplossen van problemen.

2. Niet gevoelig voor groepsdruk

Kinderen met een sterke weten vaak heel goed wat ze wel en niet willen. Ondanks dat dit als ouder soms lastig kan zijn, is het in sociale settingen positief. Ze laten zich niet snel overhalen om iets te doen waar ze niet helemaal achterstaan. Groepsdruk werkt bij hen dan ook niet.

3. Intrinsiek gemotiveerd

Als deze kinderen hun zinnen op iets hebben gezet, is dit vaak vanuit een intrinsieke motivatie. Dit zorgt ervoor dat ze sneller succesvol zijn in hetgeen wat ze achterna gaan. Ze doen het voor zichzelf en voor niemand anders. Wat anderen vinden maakt hen dan vaak ook niet uit.

4. Doorzettings- en leiderschapsvermogen

Temperamentvolle kinderen gaan recht op hun doel af en geven niet op totdat het doel is behaald. Ze hebben een groot doorzettingsvermogen en zijn creatief en vindingrijk. Deze krachtige mindset maakt ze ook goede leiders.

5. Risico’s nemen

Waar vele anderen angst hebben, durven kinderen met een sterke wil risico’s te nemen. Ze verleggen grenzen en leren zichzelf hierdoor ook beter kennen.

6. Compassievol

Ook al merk je het niet altijd, ze zijn vaak gevoelig en geven om de mensen om hen heen. Doordat ze zelf sterker in hun schoenen staan, komen ze vaak op voor anderen bij wie dit niet het geval is.

Zo ga je om met een kind als hij of zij een sterke eigen wil heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.