Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 2 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Akkoord gegaan met de slechte verdeling tijdens de scheiding’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Luana (40). Luana heeft spijt dat ze akkoord is gegaan met de slechte verdeling tijdens de scheiding.

“Na twaalf jaar huwelijk werd ik verliefd op een collega. Ik ben daar, allesbehalve trots op. Toen ik de verliefdheid aan mijn ex opbiechtte, was er volgens hem geen andere optie dan te scheiden. Mijn ex en ik besloten co-ouderschap te regelen voor onze twee kinderen en spraken af de scheiding zo goed en snel mogelijk te regelen.

Verliefd op een ander

Mijn ex had tijdens het hele scheidingsproces de ene na de andere eis. Hij wilde in het huis blijven wonen, hij wilde de meubels houden en hij wilde een groot deel van ons gezamenlijke geld hebben. Ook wilde hij de auto hebben. Hij vond dat hij er recht op had. Hij was tenslotte degene die aan de kant was gezet, omdat ik zo nodig verliefd moest worden op een collega. Ik vond het allemaal prima, ik was allang blij dat ik ging scheiden en daardoor veel bij mijn nieuwe vriend kon zijn. Het enige wat ik wilde, was dat de scheiding snel geregeld was. 

Studio zonder lift

Ik moest voor mezelf en onze twee kinderen een nieuw huis vinden, omdat mijn ex in het huis bleef wonen. Het enige wat ik kon vinden, was een studio op vier hoog zonder lift. Het was in ieder geval iets, dus ik besloot de studio te nemen. Ik plaatste er een bank in en een groot bed en daar deden we het mee. De dagen dat mijn kinderen bij mijn ex waren, was ik toch altijd bij mijn nieuwe liefde. 

Relatie niet van lange duur

Helaas was mijn nieuwe relatie niet van lange duur. Vier maanden nadat de scheiding officieel was, zette mijn nieuwe liefde mij aan de kant. Hij vond het leven met mij en mijn kinderen veel te complex. Daar zat ik dan, op mijn te harde IKEA-bank in mijn veel te kleine studio op vier hoog zonder lift. Op de avonden dat ik de kinderen niet had en alleen thuis zat, werd ik ongelukkiger en ongelukkiger. Ik was niet meer getrouwd, ik zat niet meer in mijn eigen huis, ik had geen auto meer en ook was mijn goedgevulde bankrekening verleden tijd. Ik had niets meer door de slechte verdeling van onze spullen. 

Spijt van slechte verdeling

Wat had ik een spijt. Niet alleen had ik mijn huwelijk overhoop gegooid doordat ik verliefd was worden op een collega, ook heb ik spijt dat ik akkoord ben gegaan met zo’n slechte verdeling tijdens de scheiding. Waarom moest ik overal maar akkoord op geven? Waarom kon het niet eerlijker verdeeld worden? Ik ben zo boos op mezelf.”

Remco (52): ‘Ik ga niet akkoord met de relatie van mijn dochter’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.