Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 5 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Remco (52): ‘Ik ga niet akkoord met de relatie van mijn dochter’

Als je kind een relatie krijgt, dan is het altijd maar afwachten hoe diegene is. De dochter van Remco, Imke, kwam thuis met een jongen. Al vanaf het eerste moment vond hij hem niks. “Zijn blik, zijn houding, vanaf het eerste moment stond mij dat niet aan.”

“Imke is altijd al een leuke en vlotte meid geweest. Op de middelbare school werd ze erg populair en al snel wilden alle jongens uit haar klas maar wat graag verkering met haar. Imke hield jongens altijd op een afstand, want ze vond school erg belangrijk. Ik was daar maar wat blij, verkering of een relatie kon later nog.

Zestien jaar

Net na de zestiende verjaardag van Imke, wilde ze af en toe uitgaan. Samen met haar vriendinnen ging ze dan naar een feestje. Ik vond het prima, als ze me maar op de hoogte hield. Ook tijdens het uitgaan kreeg ze al snel jongens achter zich aan. Rogier was de eerste jongen die haar hart veroverde. Thuis vertelde ze heel enthousiast over hem.

Komen eten

Mijn vrouw vroeg, toen het echt serieus tussen de twee aan het worden was, of Rogier eens bij ons kwam eten. De avond dat hij langs zou komen, was Imke ontzettend nerveus. Alles moest worden opgeruimd en we moesten onze mooiste outfit aan. Het leek wel alsof we aan het kerstdiner gingen. Maar goed, alles voor onze dochter.

Verkeerde jongen

Bij binnenkomst zag ik direct dat het niet ‘ons type’ was en daar is op zich niks mis mee. Toch was dat niet het enige. Zijn blik, zijn houding, vanaf het eerste moment stond mij dat niet aan. Ik besloot het nog een kans te geven, want het was toch de grote liefde van mijn dochter, zoals zij hem noemde. Aan het eind van de avond wist ik het zeker, het was een verkeerde jongen.

Verkeerde kant op

Hoe langer mijn dochter een relatie met Rogier had, hoe slechter haar schoolprestaties werden. Dat niet alleen. Hij was enorm aan het stoken tussen haar en ons. Ik kon daar niet akkoord mee gaan. Voordat ze een relatie met hem had, hadden we nooit ruzie. Sindsdien was het elke week wel een paar keer raak. Ook begon ze opeens stiekem te roken, ze dacht dat we het niet doorhadden, maar wij hielden haar goed in de gaten. Het ging helemaal de verkeerde kant op met haar.

Gesprek met dochter

Na drie maanden konden we het niet meer aanzien en besloten mijn vrouw en ik het gesprek aan te gaan met onze dochter. We vertelden dat we zagen hoe zij veranderde. Zij ging er vol op in en zei dat het haar leven was en dat zij daarmee zou doen wat ze wilde. Zij vond Rogier geweldig en het was ons probleem, dat we er anders over dachten. Ze zou het hoe dan ook niet uitmaken. Als Rogier langskwam, had hij elke keer zo’n blik in zijn ogen van ‘jullie kunnen ons toch niet uit elkaar krijgen’.

Niet akkoord

Mijn vrouw en ik hebben sindsdien besloten om niet meer tegen onze dochter in te gaan. Ze komt steeds van ons af te staan. Ik steun haar, als mijn dochter, maar ik ga niet akkoord met haar relatie. Ik hoop dat ze snel inziet dat er veel leukere jongens op deze wereld zijn.”

Renate (39): ‘Mijn zoon (15) doet zich op school rijk voor, maar dat zijn we helemaal niet’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.